Ο Kanye West, αν και ο πιο επιδραστικός μαύρος Αμερικάνος στον κόσμο μια εποχή, δεν ήταν ποτέ συνδεδεμένος με το black politics και την ρητορική για τις διεκδικήσεις των μαύρων στις ΗΠΑ. Ούτε αυτός, ούτε ο Jay-Z. Δεν πρωτοστάτησαν, δεν μίλησαν για τις κοινότητες τους τα τελευταία 15 χρόνια. Ποιος θα περίμενε όμως ο Kanye, όχι μόνο να μη συμμετέχει, αλλά να επιτίθεται κιόλας στο μεγαλύτερο κίνημα της μαύρης φυλής στις ΗΠΑ, το Black Lives Matter.

Είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε το 2013 και γιγαντώθηκε το 2020, μετά τα όσα έγιναν με την δολοφονία του George Floyd. Εκείνη την περίοδο είχαν βγει πάρα πολλοί και έλεγαν ότι δεν είναι μόνο οι ζωές των μαύρων που μετράνε, αλλά #AllLivesMatter. Όλοι είχαν κατηγορηθεί για ρατσισμό.

Ώσπου ήρθε η ώρα της Ku Klux Klan να κάνει hashtag και μότο το White Lives Matter και να δείξει σε όλους τι πραγματικά θα πει ρατσισμός. Αλλά, για δεύτερη φορά, ποιος θα φανταζόταν πως θα φορούσε ένα μπλουζάκι με αυτό το μότο ο Kanye West και δη στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Κι επειδή δεν του έφτανε αυτό, απαντώντας στα σχόλια, έκανε το ακόλουθο στόρι: «Όλοι ξέρουν ότι το Black Lives Matter ήταν μια απάτη. Τώρα τελείωσε. Παρακαλώ!».

Kanye

Η λέξη «απάτη» χρησιμοποιείται από τον Kanye γιατί στο παρελθόν έχει εκφράσει πως θεωρεί ότι το BLM υποκινεί μαζικές διαδηλώσεις και βρίσκεται πίσω από το πλιάτσικο που έγινε από αρκετούς το 2020.

Μάλιστα, στο πλευρό του Kanye στο Παρίσι ήταν και η Καναδή συγγραφέας Candace Owens, επίσης μαύρη, που φορούσε μπλουζάκι με το ίδιο μότο, το οποίο, υπενθυμίζουμε, εγκαινίασε η KKK. Επιπλέον, καθώς ο ίδιος είχε επιμεληθεί το σόου για την παρουσίαση της κολεξιόν του Yeezy, τα μοντέλα που χρησιμοποίησε είχαν πάνω στο σώμα τους αξεσουάρ που έγραφαν το White Lives Matter.


Σίγουρα, το παρελθόν του Kanye έχει πολλά σημεία στα οποία έκοβε δεσμούς με τη μαύρη κοινότητα. Ήταν άλλωστε υποστηρικτής του Donald Trump. Το 2018 είχε αποκαλέσει τη σκλαβιά μια επιλογή. «Όταν ακούς για τη δουλεία για 400 χρόνια, αυτό ακούγεται σαν μια επιλογή. Ήσουν εκεί για 400 χρόνια. Και ήταν όλη σου η ζωή», είχε πει.

Την ίδια χρονιά είχε πει πως «Ο ρατσισμός δεν είναι deal-breaker για μένα. Αν ίσχυε αυτό, δε θα ζούσα στην Αμερική. Είμαι ο Ye και όλοι εδώ ξέρουν πως είμαι ο ηγέτης. Δε μπορείτε να με διαχειριστείτε».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Kim Kardashian: Θα πληρώσει πρόστιμο 1.25 εκατομμυρίων δολαρίων για παράτυπη προώθηση κρυπτονομίσματος

Julia Fox: Ανοίγεται και μιλά για τις ψυχικές διαταραχές της – Πώς την βοηθά το να καπνίζει χόρτο

Blonde: Δείτε την Ana de Armas να μεταμορφώνεται στην Marilyn Monroe – Η μαγεία του μακιγιάζ