Ο θρυλικός bodybuilder Chris Dickerson, που έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Mr. America και ο πρώτος ανοιχτά gay Mr. Olympia, πέθανε στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Πάλεψε με καρδιακή πάθηση, όπως είπε ο φίλος του Bill Neylon.

Ο Neylon είπε στο ρεπορτάζ της Washington Post ότι ο bodybuilder είχε κάταγμα στο ισχίο του το 2020 και επίσης υπέστη καρδιακή προσβολή και προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Ζούσε σε κέντρο απεξάρτησης στο Φορτ Λόντερντεϊλ πριν από το θάνατό του.

Ο Dickerson άνοιξε πολλά νέα μονοπάτια κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι Mr. Olympia, ένας επαγγελματικός διαγωνισμός bodybuilding ανδρών, το 1982. Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας καριέρας του, συγκέντρωσε 50 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των νικών σε διαγωνισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Bodybuilding και σε Fitness Grand Prix σε πολλές πολιτείες.

O Dickerson κατάφερε να καταρρίψει τα στερεότυπα

Ο Samir Bannout, ένας φίλος και αντίπαλος του, τον επαίνεσε επίσης σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στους Times. «Είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από οποιονδήποτε άλλο εκεί έξω». Η ζωή του Dickerson διέφερε από αυτή άλλων συναθλητών του. Συχνά μίλαγε για τις παρανοήσεις που υπάρχουν γύρω από το bodybuilding. «Σε μερικούς ανθρώπους αρέσουν τα φανταχτερά αυτοκίνητα. Σε εμάς αρέσουν τα υγιή σώματα», είπε μια φορά στη Post.

Η σεξουαλική του ταυτότητα ήταν ευρέως γνωστή σε μια εποχή που ο τίτλος του Mr. America ήταν συνώνυμο του ανδρισμού και της αρρενωπότητας. Έσπασε τα στερεότυπα και απέδειξε πως ένα γκέι μαύρος άνδρας μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. «Ήταν ένας από τους ωραιότερους ανθρώπους σε ολόκληρο το άθλημα. Δεν κρατούσε ποτέ κακία. Όταν κέρδισε τον τίτλο του Mr.Olympia, εξακολουθούσε να είναι νορμάλ. Τώρα, βλέπεις κάποιους να κερδίζουν και δεν μπορείς να τους μιλήσεις. Μπαίνουν στο γυμναστήριο και νομίζουν πως ο κόσμος τούς ανήκει» λέει ο Bannout.