Ο Βραζιλιάνος bodybuilder που έκανε ενέσεις με λάδι στο σώμα του για να αποκτήσει περισσότερους μύες, πέθανε στα 55α γενέθλιά του. Ο Valdir Segato έκανε δυνητικά θανατηφόρες ενέσεις Synthol για χρόνια, διακινδυνεύοντας να πάθει εγκεφαλικά και λοιμώξεις, για να αποκτήσει τεράστιους δικέφαλους, θωρακικούς και ραχιαίους μύες.

Το Synthol συνήθως αποτελείται από ένα μείγμα ελαίου, βενζυλικής αλκοόλης και λιδοκαΐνης και μπορεί να προκαλέσει «βλάβη στα νεύρα, ελαιοεμβολή της πνευμονικής, απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας, έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό και λοιμώδεις επιπλοκές», σύμφωνα με το Europe PubMed Central.

Είχε αποκαλύψει ότι πρότυπό του ήταν το σώμα του Arnold Schwarzenegger, ενώ εμπνεύστηκε κι από τον Hulk. «Με αποκαλούν Hulk, Schwarzenegger και He-Man όλη την ώρα και αυτό μου αρέσει. Έχω διπλασιάσει τους δικέφαλους μύες μου, αλλά εξακολουθώ να θέλω να είναι μεγαλύτεροι», είπε το 2016, σύμφωνα με την Daily Mail. Ο bodybuilder είχε προειδοποιηθεί ότι μπορεί να παραμορφωθεί, να αποκτήσει προβλήματα στο νευρικό σύστημα αλλά και να χρειαστεί να ακρωτηριαστεί.

@valdirsegatooficial♬ som original – userValdir Synthol Oficial

Είχε γίνει γνωστός ως «το τέρας» και ήταν περήφανος για τον τίτλο του, αφού αυτοαποκαλούταν «Valdir Synthol» στο Instagram. Aν και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, με 1,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, είχε επιλέξει τη μοναχική ζωή. Ζούσε μόνος σε ένα σπίτι πίσω από το πατρικό του.

Ο Moisés da Conceição da Silva είπε στο βραζιλιάνικο Globo news ότι ο Segato ένιωσε δύσπνοια την ημέρα του θανάτου του. «Ήταν γύρω στις 6 το πρωί, λίγο πολύ. Ήρθε σέρνοντας τον εαυτό του μέσα από το πίσω σπίτι και ήρθε μπροστά. Μετά χτύπησε το παράθυρο της μητέρας μου πολλές φορές και είπε ”Βοήθησέ με, βοήθησέ με γιατί πεθαίνω”», είπε. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά κατέληξε από καρδιακή προσβολή.

O Segato είχε μιλήσει στην DailyMail UK για το παρελθόν του και για το πώς εθίστηκε στο Synthol. Μάλιστα, αποκάλυψε πώς ήταν για χρόνια χρήστης ναρκωτικών. Στην προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά ξεκίνησε να πηγαίνει γυμναστήριο, αλλά δεν ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα στο σώμα του. Τότε ήταν που ξεκίνησες τις ενέσεις και εθίστηκε σε αυτές, παρά τους κινδύνους.

@valdirsegatooficial♬ som original – userValdir Synthol Oficial

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Demi Lovato: Σταματάει να είναι non binary – «Δεν ένιωθα άντρας, αλλά άνθρωπος»

«Ο Nole όπως ο Rocky»: O Dojokovic σπρώχνει Porsche στις προπονήσεις του

Mystikal: Συνελήφθη ο ράπερ για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία – Είναι η τρίτη φορά