Ακόμα και σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης να τις δεις, η Κένταλ Τζένερ ξεχωρίζει. Όχι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Δεν το γράφουμε συγκριτικά ή με διάθεση ανάδειξης ενός σωματότυπου εις βάρος άλλου. Απλώς, όπως και να το κάνουμε, όταν κάποιος βλέπει 10 αντικείμενα και τα 9 είναι ολόιδια, το μάτι του θα πέσει στο 10ο που δεν ομοιάζει. Αν βλέπει 10 χρώματα και τα 9 είναι αποχρώσεις του μπλε, θα κοιτάξει το 10ο. Η Κένταλ Τζένερ είναι το 10ο χρώμα στην οικογένεια Καρντάσιαν.

Οι αδερφές της έχουν πληθωρικά κορμιά και καμπύλες, έχουν κάνει παιδιά, έχουν παντρευτεί τουλάχιστον μια φορά, έχουν επιχειρήσεις με προϊόνταν αισθητικής και μόδας και δεν έχουν μια συγκεκριμένη επαγγελματική ιδιότητα. Τηλεπερσόνες τις αποκαλούν ακόμα κάποιοι.

Κένταλ Τζένερ Κιμ Κάιλι Met Gala
(Photo credit: Matt Winkelmeyer/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Άφησε πίσω το επώνυμό της

Η Κένταλ Τζένερ είναι η μόνη της οικογένειας που μπόρεσε να βγάλει από πάνω της αυτή την ταμπέλα και να γίνει μοντέλο. Για πολλούς, όταν ανακοινώθηκε πρώτη φορά ότι θα περπατήσει σε πασαρέλα, ήταν σαν casus belli. Όλοι υποστήριζαν πως αν δεν την έλεγαν Τζένερ, δεν θα την έπαιρνε κανένας οίκος και πως έγινε μοντέλο χατιρικά και με τα δεκανίκια της οικογένειας.

Αυτό δεν είναι η αλήθεια. Η Κένταλ Τζένερ φαίνεται πως έπεισε τους σχεδιαστές και τους επικεφαλής των οίκων. Και το έκανε όχι μόνο με το στυλ της, αλλά και με την απόφασή της να τους συστηθεί ως Κένταλ. Το «Τζένερ» δεν το είπε ποτέ. Προφανώς και την ήξεραν, αλλά εκείνη τους έλεγε μόνο το όνομα.

«Ήταν η Κένταλ, δεν ήταν η Κένταλ Τζένερ, δεν ήταν η μικρή αδερφή της Κιμ», λέει ο Μαρκ Τζέικομπς που θυμάται το πρώτο σόου της Κένταλ το 2014. Τότε, καθώς μιλούσε με την στυλίστρια του οίκου του, την Κέιτι Γκραντ, της είπε πως «αν ταιριάζει στα ρούχα, αν δείχνει ωραία με τα ρούχα και περπατάει όμορφα, δεν βρίσκω λόγο να μην τη βάλουμε στο καστ. Αν σε ενδιαφέρει μόνο επειδή είναι η Κένταλ Τζένερ, δεν είναι κάτι που με αφορά».

Ο Τζέικομπς υποστηρίζει ότι έχει δει την Κένταλ Τζένερ να γίνεται από μια ντροπαλή ενζενί, ένα σουπερμόντελ με τρομερή αυτοπεποίθηση. «Είναι αυτή η σπάνια ράτσα μοντέλων που έχει μια ομορφιά και μια larger-than-life προσωπικότητα και φέρνει ένα είδος μαγείας στα ρούχα και τις φωτογραφίσεις. Είναι το απόλυτο συστατικό σε αυτή την εξίσωση».

Κένταλ Τζένερ
(Photo credit: Gotham/GC Images)

Η Κένταλ Τζένερ ξεχωρίζει από τις αδερφές της

Αυτή η ανάγκη η Κένταλ Τζένερ να είναι no name στην προσπάθεια της να αποδείξει ότι δεν αποτελεί ουρά ενός επωνύμου, ήταν κάτι που το ένιωθε από μικρή. «Από αρκετά νέα ένιωθα έξω από την οικογένεια μου. Γεννήθηκα σε αυτή τη ζωή, αλλά δεν την επέλεξα».

Μπορεί σε κάποιους απ’ έξω να ακούγεται σαν «τραβάτε με κι ας κλαίω», αλλά το ότι ζεις μέσα σε άπειρα λεφτά, προφανώς και διευκολύνει τη ζωή σου, αλλά δεν σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι τον κάθε ένα να εισβάλλει σε αυτή, μόνο και μόνο επειδή οι αδερφές σου και η μάνα σου το κάνουν και έχουν μάθει να το διαχειρίζονται.

Η Κένταλ Τζένερ βγήκε στο γυαλί σε ηλικία 11 ετών. Ήταν το 2007 όταν ξεκίνησε το Keeping Up With the Kardashians. Αυτό σημαίνει πως για 16 χρόνια καλείται να βλέπει άσχετους να την κοιτάζουν από την κλειδαρότρυπα για να ικανοποιήσει το όραμα της οικογένειας.

«Δεν είμαι φτιαγμένη γι’ αυτό με τίποτα. Δεν είμαι καλή. Το κάνω, το αντιμετωπίζω και έχω μάθει πώς να το κάνω», λέει σε συνέντευξή της στην Wall Street Journal για το πώς αντιμετωπίζει τους παπαράτσι.

«Η Κιμ ήταν γεννημένη γι’ αυτό, νομίζω. Εμένα μου πήρε 20 χρόνια για να είμαι έστω οκ με αυτό. Υποθέτω πως το συνηθίζω τώρα και είναι εντάξει και το κατανοώ», θα πει ενθυμούμενη βίντεο από τα 15-16 της, όταν ούρλιαζε σε παπαράτσι.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπορώ να ζω αυτή τη ζωή που ζω. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι λιγότερο δύσκολη για μένα απ’ ό,τι είναι εύκολη. Προφανώς, κατανοώ πως βρίσκομαι κάτω από την ομπρέλα των αδερφών Καρντάσιαν. Είναι παράξενο για μένα γιατί είμαι περισσότερο σαν τον μπαμπά μου με πολλούς τρόπους. Είμαι Τζένερ. Είμαι το κορίτσι του μπαμπά, συνδεθήκαμε με τον αθλητισμό».

Ο μπαμπάς της, η Κέιτλιν Τζένερ, λέει ότι η Κένταλ θα ήταν πιθανότατα ολυμπιονίκης αν δεν είχε ασχοληθεί με τη μόδα και είχε αφοσιωθεί στον αθλητισμό.

Κένταλ Τζένερ Κιμ Κάιλι
(Photo credit: Kevin Mazur/MG23/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

Στο… κυνήγι του Ντουέιν Τζόνσον

«Δε θα κάτσω να το παίξω θύμα και να πω “τι άτυχη είμαι”, επειδή τραβάω την προσοχή. Αλλά πιστεύω ότι είναι τρομερά έντονο. Οι άνθρωποι είναι αρκετά κακοί με την οικογένεια μου γενικά. Τα μετατρέπουν όλα σε κάτι κακό», αναφέρει η Κένταλ Τζένερ σχετικά με τα σχόλια για τις αδερφές και τη μαμά της.

Και τώρα, που έχει διαχωρίσει τον εαυτό της από τις αδερφές της – η συμμετοχή της στο ριάλιτι στο Hulu είναι τυπική, το σπίτι της, αν και απέχει 30 λεπτά από τα δικά τους, είναι ένας εντελώς άλλος κόσμος, δεν έχει μπει σε mode οικογένεια-παιδιά-γάμος και τα συναφή – η Κένταλ κάνει και το βήμα απόλυτης απόσχισης.

Η Κιμ έχει εταιρεία με ρούχα, τα SKIMS, και καλλυντικά. Η Κάιλι Τζένερ το ίδιο. Κόρτνι και Κλόε κινούνται επίσης επιχειρηματικά σε αυτόν τον άξονα. Η Κένταλ Τζένερ βρήκε το πάθος της στην τεκίλα. Κι έτσι, έφτιαξε με φίλους της την 818, ένα brand που η ίδια λέει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους της ηλικίας της, που έχει πουλήσει 160.000 κούτες και είναι ο δικός της τρόπος να ανακαλύψει τον εαυτό της μέσα στον κόσμο. Μπορεί να απέχει από το εκατομμύριο του Ντουέιν Τζόνσον, αλλά δεν λες αμελητέα την επιτυχία της επιχείρησης της.

«Στο μόντελινγκ είσαι αυτό που θέλει κάποιος άλλος να είσαι. Εμφανίζεσαι στο σετ, στον χώρο του make up, στα μαλλιά. Φοράς αυτό που σου λένε να φορέσεις και βγάζεις τη φωτογραφία που θέλουν να δουν. Επομένως ναι, το να είμαι δικό μου αφεντικό, είναι όμορφο».

Η Κένταλ Τζένερ, που βρέθηκε στην σκιά ακόμα και της μικρότερης της, της Κάιλι, έχει πετύχει να μην είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης των Καρντάσιαν, αλλά να έχει αποκτήσει και μια προσωπικότητα, μια ζωή, εκτός οικογένειας, αυτόνομη, όπου το όνομά της είναι δικό της και όχι των άλλων.

Και στην προσωπική της ζωή κάνει αυτό που θέλει κι όχι αυτό που μπορεί να της πλασάρουν κάποιοι βλέποντας τις αδερφές της. Μετά από 3 χρόνια σχέσης με τον Ντέβιν Μπούκερ, εδώ και κάμποσους μήνες είναι μαζί με τον Bad Bunny. Η Κένταλ Τζένερ έχει δείξει πως αντλεί στοιχεία από τους συντρόφους της, παίρνει έμπνευση, ανακαλύπτει πράγματα για τον εαυτό της και κάθε μάθημα το κουβαλά στην επόμενη σχέση της.

Προφανώς, είναι πολύ παράξενο να γράφεται ένα τέτοιο κείμενο για μια κοπέλα που έχει κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ περιουσία και ένα τρομερά εμπορικό όνομα. Αλλά καθείς εφ’ ω ετάχθη και καθείς αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής που ζει. Δεν καθίσταται ανώτερος ή κατώτερος των άλλων. Καθίσταται απλώς μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του όσο ξεπερνά εμπόδια και πάει στην επόμενη πίστα της ζωής του!