Ο 52χρονος ηθοποιός υποδύεται στην ταινία τον Λέσλι Γρόουβς, έναν στρατιωτικό ο οποίος υπήρξε ο ιθύνουν νους της επιχείρησης «The Manhattan Project», κατά τη διάρκεια της οποίας ο Οπενχάιμερ, ως επιβλέπων μίας ομάδας επιστημόνων, ανέπτυξε την ατομική βόμβα.

Για την ταινία «Oppenheimer», μάλιστα, ο συμπρωταγωνιστής του Ντέιμον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δήλωσε ότι ήταν η «καλύτερη ταινία που έχω κάνει μέχρι σήμερα».

Ο Ντέιμον αποκάλυψε σε μια νέα συνέντευξη στο «Entertainment Weekly» ότι συζητούσαν με τη σύζυγό του Λουτσιάνα Μπαρόζο για να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική… με μοναδική εξαίρεση ότι θα πρωταγωνιστούσε σε ο,τιδήποτε τον καλούσε να παίξει ο σκηνοθέτης του «Oppenheimer», Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο Ντέιμον συνομιλούσε με τον Νόλαν και τους συμπρωταγωνιστές του στο «Oppenheimer», Κίλιαν Μέρφι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Έμιλι Μπλαντ, όταν παραδέχτηκε: «Θα ακούγεται στημένο, αλλά είναι αληθινό…».

«Είχα -για να μην γίνω πολύ προσωπικός- κάνει μία εκτενή συζήτηση με τη γυναίκα μου ότι θα απείχα από τη δουλειά για ένα διάστημα», αποκάλυψε ο Ντέιμον.

Ο Ντέιμον πρόσθεσε ότι πρωταγωνίστησε σε προηγούμενη ταινία του Νόλαν το 2014, το «Interstellar», «και μετά ο Κρις με έβαλε στον πάγο για τις επόμενες ταινίες, οπότε δεν ήμουν στο rotation».

«Πραγματικά έκανα διαπραγμάτευση στη διάρκεια της θεραπείας ζευγαριών -και αυτή είναι μια αληθινή ιστορία- πως η μόνη εξαίρεση για να μην παραμείνω σε αποχή, θα ήταν στην περίπτωση που επικοινωνούσε μαζί μου ο Κρις Νόλαν», παραδέχτηκε ο Ντέιμον.

Πρόσθεσε μάλιστα πως όταν διαπραγματεύτηκε αυτή την εξαίρεση δεν γνώριζε «αν θα συνεργαζόταν ή όχι σε κάτι, γιατί δεν μας προειδοποιεί ποτέ. Απλώς σε καλεί αναπάντεχα. Και αυτή η στιγμή που με κάλεσε, ήταν μια στιγμή που ασχολούμουν με το σπίτι μου».

Ο συμπρωταγωνιστής του, ο Μέρφι, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του Ντέιμον για το πώς λειτουργεί ο Νόλαν, προσθέτοντας, ο «τρόπος λειτουργίας του Κρις είναι ότι απλώς σε καλεί αναπάντεχα».
«Ειλικρινά δεν είχα ιδέα. Είπε ότι έκανε μια ταινία για τον Οπενχάιμερ και είπε: “Θα ήθελα να παίξεις τον Οπενχάιμερ”. Έπρεπε να καθίσω. Ήταν κάπως συντριπτικό», παραδέχεται ο Μέρφι.

Ο Νόλαν πρόσθεσε ότι το να φωνάζει τους πιθανούς πρωταγωνιστές του, χωρίς καμία προειδοποίηση, είναι «ένας διασκεδαστικός τρόπος», αν και υπάρχει ένα μειονέκτημα.

«Δεν είναι πρόσκληση σε γεύμα ή κάτι τέτοιο. Γιατί κάθε φορά που απαντάς στο τηλέφωνο πλανάται το ερώτημα, “άραγε για τι θα είναι;”», συμπλήρωσε ο Νόλαν.

Ο Ντέιμον θα εμφανιστεί στη συνέχεια στο «Drive Away Dolls» του Ίθαν Κοέν, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ δανείζει επίσης τη φωνή του στο «Imaginary Friends» του συγγραφέα-σκηνοθέτη Τζον Καζίνσκι, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 24 Μαΐου 2024.

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί επίσης στο «The Instigators», με τους Βαν Ρέιμς, Καζέι Άφλεκ, Ρον Πέρλμαν και Τζακ Χάρλου, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του post-production και δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας.

Έχει επίσης συζητήσει για να πρωταγωνιστήσει στο «The King of Oil», το οποίο επίσης βρίσκεται στο στάδιο του post-production και δεν υπάρχει ορισμένη ημερομηνία για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

Ο Ντέιμον θα υποδυθεί τον Μαρκ Ριτς, έναν χρηματιστή και έμπορο, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος τη δεκαετία του 1970 εκμεταλλευόμενος τη διακίνηση και μεταφορά πετρελαίου.

Ο ηθοποιός είναι επίσης παραγωγός σε μία σειρά ταινιών, όπως το «Unstoppable» με την Τζένιφερ Λόπεζ και το «Small Things Like These» με τον Κίλιαν Μέρφι και την Έμιλι Γουότσον.

Με πληροφορίες από dailymail