Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες κατέληξε ότι ο ηθοποιός έχασε τη ζωή του από λήψη κεταμίνης και πνιγμό.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Φιλαράκια» λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης.

Επειδή η τελευταία λήψη για τη θεραπεία είχε γίνει 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του και επειδή η ουσία ανιχνεύεται μόνο για λίγες ώρες μετά τη λήψη της, η έκθεση καταλήγει ότι η κεταμίνη στο σώμα του δεν προερχεται από τη θεραπεία.

Στο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του, ο Μάθιου Πέρι είχε αναφερθεί στην κεταμίνη, εκφράζοντας την απέχθειά του για αυτή.

Όπως έλεγε, λάμβανε εγχύσεις κεταμίνης, ενώ βρισκόταν σε ελβετική κλινική αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η κεταμίνη ήταν ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό του δρόμουμ τη δεκαετία του 1980. Υπάρχει μια συνθετική μορφή του τώρα και χρησιμοποιείται για δύο λόγους, για να ανακουφίσει τον πόνο και να βοηθήσει στην κατάθλιψη», έγραφε ο Μάθιου Πέρι.

Ο ηθοποιός περιέγραψε στη συνέχεια το φάρμακο ως μια «γιγαντιαία εκπνοή», ενώ ανέφερε πως λάμβανε κεταμίνη, ενώ είχε δεμένα τα μάτια του κι άκουγε μουσική. Όπως έγραφε επιπλέον, πολλές φορές όταν έκανε χρήση, ένιωθε σαν να «πέθαινε», αναφέρει η Daily Mail.

«Έλεγα “α, αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις”. Το να παίρνεις κεταμίνη είναι σαν να σε χτυπούν στο κεφάλι με ένα γιγαντιαίο φτυάρι. Αλλά το hangover μετά, ξεπερνά το φτυάρι. Η κεταμίνη δεν ήταν για εμένα», έλεγε.

Η τοξικολογική έκθεση του Μάθιου Πέρι ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός συνέχιζε τις εγχύσεις κεταμίνης ακόμη και μετά την παραμονή του στην Ελβετία. Η τελευταία ήταν περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε, ωστόσο, ότι ο χρόνος ζωής της κεταμίνης στο ανθρώπινο σώμα είναι μόνο τρεις έως τέσσερις ώρες, καθιστώντας αδύνατο η τελευταία του χρήση να αποτελέσει παράγοντα για το θάνατό του.

Ένας άλλος γιατρός, ο Μπανκόλ Τζόνσον είπε στο Page Six ότι η κεταμίνη στο σώμα του Πέρι ήταν «πιο πιθανό» να χρησιμοποιήθηκε για ψυχαγωγική χρήση.