Μια από τις πιο έντονες σχέσεις που είχε στη ζωή του ο Μάθιου Πέρι ήταν αυτή με τη Τζούλια Ρόμπερτς. Έναν μήνα μετά τον θάνατό του, η 56χρονη ηθοποιός μίλησε για τον χρόνο που πέρασαν μαζί και τη σύντομη συμβίωσή τους.

Τα λόγια του Μάθιου Πέρι για τη σχέση του και τον λόγο που χώρισε με τη Τζούλια Ρόμπερτς είχαν προκαλέσει κόμπο στο στομάχι πολλών. «Δεν ήμουν αρκετός γι αυτήν, ποτέ δεν θα μπορούσα να είμαι», είχε πει ο πρόωρα χαμένος ηθοποιός.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν λίγο πριν τη γκεστ εμφάνισή της στα Φιλαράκια, το 1996, όταν υποδήθηκε μια παιδική συμμαθήτρια του Τσάντλερ και η σχέση τους άρχισε να εξελίσσεται πολύ γρήγορα.

«Ο ξαφνικός θάνατος οποιουδήποτε τόσο νέου ανθρώπου είναι αποκαρδιωτικός. Νομίζω ότι μας βοηθάει όλους να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε και να συνεχίσουμε με θετικό τρόπο όσο καλύτερα μπορούμε. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τον Μάθιου», είπε η Ρόμπερτς, η οποία είχε δεχθεί… ασφυκτική πίεση από τον τότε ανερχόμενο ηθοποιό.

Για να την εντυπωσιάσει και να την κερδίσει, ο Πέρι της είχε στείλει λουλούδια και μια κάρτα που έγραφε: «Το μόνο πιο συναρπαστικό από την προοπτική να συμμετάσχεις στα ‘Φιλαράκια’ είναι ότι επιτέλους έχω μια δικαιολογία για να σου στείλω λουλούδια».