Η πρώτη υπερπανσέληνος από τις συνολικά τρεις φετινές αναμένεται να συμβεί σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου. Ονομάζεται «Πανσέληνος της Φράουλας» και το φεγγάρι αποκτά ένα ροζοκόκκινο χρώμα. Δεν πήρε, όμως, το όνομά της λόγω του ιδιαίτερου χρώματος. Οφείλεται στις γηγενείς φυλές της Αμερικής που την ονόμαζαν πανσέληνο «της Φράουλας», επειδή συνέπιπτε με την κορύφωση της εποχής για την ωρίμανση του φρούτου.

Αν και πρόκειται για ένα υπερθέαμα, που κανείς δεν πρέπει να χάσει, δεν μένει σχεδόν κανείς ανεπηρέαστος. Όπως και σε κάθε πανσέληνο, πολλά ζώδια επηρεάζονται είτε θετικά, είτε αρνητικά. Η πανσέληνος του Ιουνίου εισέρχεται στον Τοξότη και το ζώδιο της φωτιάς μας ενθαρρύνει να βγούμε εκτός ορίων.

Αν ανήκετε στα  ζώδια, που δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα, τότε μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε πιο ευνοημένοι και να νιώσετε πιο δυνατοί, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια. Από την άλλη, υπάρχουν και τα ζώδια που θα τα περάσουν πιο ζόρικα.

Ποιους επηρεάζει θετικά η Πανσέληνος της Φράουλας

Κριός

«Αυτή η πανσέληνος θα τονώσει τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες σας, εν μέρει χάρη στον Ήλιο που συνδέεται με τον Κρόνο στις 16 Ιουνίου», λέει η αστρολόγος Lauren Ash στο Bustle. Αυτό σημαίνει ότι θα νιώσετε πως σας στηρίζουν. Ωστόσο, πρέπει να σταματήσετε να αναζητάτε πνευματική βελτίωση, επισημαίνει η Ash. Είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς. Μπορείτε να προβάλλετε τα κατορθώματά σας και να αδράξετε ευκαιρίες.

Δίδυμοι

Όχι μόνο δεν σας επηρεάζει αρνητικά η πανσέληνος, αλλά τονώνει τα ερωτικά σας. Σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τις σχέσεις σας με βαθύ και ουσιαστικό τρόπο. Με την ενέργεια του Τοξότη μπορεί να ανάψετε μια νέα φλόγα ή να αναζωπυρώσετε μια παλιά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον έρωτα, δεν χρειάζεται να απολογηθείτε τις ανάγκες σας. «Κάνε κάτι περιπετειώδες ή αυθόρμητο αυτή την πανσέληνο. Το σύμπαν μπορεί να ρίξει κάποιον ιδιαίτερο στην αγκαλιά σου».

Τοξότης

Αυτή η πανσέληνος μπορεί να σας βοηθήσει να βιώσετε εμπειρίες, που έχουν σκοπό να σας κάνουν να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας. «Χρησιμοποιήστε τις υποστηρικτικές δυνάμεις αυτής της κοσμικής ευθυγράμμισης για να οραματιστείτε το μέλλον που θέλετε για τον εαυτό σας», εξηγεί η Ash. Είναι η στιγμή για να κάνετε έναν απολογισμό των μαθημάτων και των εμπειριών που είχατε, αλλά και να αξιολογήσετε την πρόοδο σας. Μπορεί να νιώσετε, επίσης, περισσότερο δημιουργικοί.

Τα ζώδια που θα τα βρουν «σκούρα» αυτήν την περίοδο

Ταύρος

Αυτή η περίοδος σίγουρα δεν είναι η ιδανική για σένα, καθώς καλείσαι να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά σας και να κάνετε αλλαγές, για να τα βγάλετε εις πέρας.  «Νωρίτερα αυτό το μήνα, αφιερώσατε λίγο χρόνο στο να σκεφτείτε την επόμενη κίνησή σας και μάθατε να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας. Λάβετε υπόψη σας αυτά τα μαθήματα» λέει η Ash.

Σκορπιός

Αν νιώθετε ανασφάλεια ή άγχος, τότε αυτό οφείλεται στην Πανσέληνο της Φράουλας. Η συναισθηματικά φορτισμένη ενέργεια της πανσελήνου μπορεί να σας χτυπήσει σε ένα ευαίσθητο σημείο, αλλά μην συγκρατείτε τα δάκρυα. Μπορείτε να βγείτε πιο δυνατοί από αυτήν την «δοκιμασία». Ακόμα κι αν χρειαστεί να κλειστείτε στον εαυτό σας, μην το βάζετε κάτω. «μυστικά και πληροφορίες μπορεί να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου», τονίζει η αστρολόγος στο Bustle.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Πόσο μπροστά ήταν οι παππούδες μας; Το καρπούζι με φέτα γίνεται viral στο TikTok

Ανανέωση μέσα σε ένα απόγευμα: 7 θεραπείες εξπρές για θεαματικά αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα

Zana Masombuka: H «υπερ-ηρωίδα» του στυλ που βάζει την Αφρική στον χάρτη της μόδας