Με μία δήλωση που δημοσιεύτηκε στο People, όπου κάνουν λόγο για μια «τραγική απώλεια», αποχαιρετούν οι πέντε πρωταγωνιστές της σειράς Friends τον Μάθιου Πέρι, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλοι μαζί ένιωθαν και νιώθουν σαν οικογένεια.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την τραγική απώλεια. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσοι τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο» αναφέρουν οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ και Ντέιβιντ Σουίμερ, βάζοντας τέλος και σε όλη αυτή την κουβέντα περί μη τοποθέτησής τους για τον θάνατο του 54χρονου ηθοποιού.

Τον Μάθιου Πέρι αποχαιρέτησε, επίσης, η σύντροφός του στους τέσσερις πρώτους κύκλους της σειράς, που εμφανιζόταν εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

«Μεγάλη απώλεια. Θα λείψεις από όλο τον κόσμο Μάθιου Πέρι. Η χαρά που έφερνες όμως σε τόσους ανθρώπους σε αυτή τη σύντομη ζωή σου, θα παραμείνει. Νιώθω ευλογημένη για κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε, έγραψε στο Instagram η Μάγκι Ουίλερ, που στα «Φιλαράκια» είχε τον επιδραστικό ρόλο της Τζάνις.

Η έτερη φίλη του «Chandler» για κάποια επεισόδια στον 4ο κύκλο Κάθι, κατά κόσμον Πέιτζετ Μπρούστερ, έγραψε από την πλευρά της στο X.

«Νιώθω μεγάλη λύπη που ακούω αυτά τα νέα για τον Μάθιου Πέρι. Ήταν υπέροχος μαζί μου στα ‘Φιλαράκια»’ και κάθε φορά που τον συναντούσα τις δεκαετίες που ακολούθησαν. Σας παρακαλώ, διαβάστε το βιβλίο του. Είναι η κληρονομιά του για να προσφέρει βοήθεια. Δεν πρόκειται βέβαια να αναπαυθεί εν ειρήνη. Είναι ήδη πολύ απασχολημένος εκεί ψηλά με το να κάνει όλους τους υπόλοιπους να γελούν».

Νεκρός πριν φτάσει βοήθεια

Νέες λεπτομέρειες για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, βρέθηκε με το κεφάλι κάτω από το νερό και ήταν ήδη νεκρός πριν φτάσουν στο σπίτι του στο Pacific Palisades η Πυροσβεστική και το ασθενοφόρο.

«Οι πυροσβέστες έβγαλαν το θύμα από το τζακούζι και έκαναν μια γρήγορη ιατρική εκτίμηση για να διαπιστώσουν ότι ήταν νεκρός» ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής της πόλης.

Η αιτία θανάτου του Πέρι δεν έχει προσδιοριστεί, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πνιγμό. Το αρχικό αποτέλεσμα της αυτοψίας έχει «αναβληθεί», ενώ θα ακολουθήσουν οι τοξικολογικές εκθέσεις.