Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί εκτενή έρευνα μετά την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Οι αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν όλα τα στοιχεία για να λύσουν την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναταραχή το τελευταίο 24ωρο.

Χθες οι απαγωγείς φέρεται να επικοινώνησαν με τους οικείους του Γιώργου Κυπαρίσση και να ζήτησαν λύτρα άνω του 1 εκατ. ευρώ. Ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς προχθές. Η αρπαγή έγινε καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στο Ντράφι, από έξοδό του για φαγητό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την ώρα της απαγωγής, ο επιχειρηματίας βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με φίλη του από το εξωτερικό, μέσω βιντεοκλήσης. Εκείνη ήταν που επικοινώνησε και με τους συγγενείς και φίλους του, ώστε να κινητοποιηθούν οι αρχές.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, επεσήμαναν πως, η αρπαγή του επιχειρηματία «δεν κράτησε ώρα. Δεν φώναξε βοήθεια -όπως έχει ειπωθεί, αλλά προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο λέγοντας στους απαγωγείς του «ένα λεπτό παιδιά».

Ο 40χρονος, έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον, εκεί που ήταν με ακόμα δύο φίλες του, στις 12:00. Στις 12:02 ολοκληρώθηκε η εν λόγω βιντεοκλήση που διήρκησε 22 λεπτά, με την φίλη του από το εξωτερικό, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα με το σήμα που χανόταν.

Όταν το σήμα επανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα άκουσε τους απαγωγείς να φωνάζουν  να «σκάσει», βρίζοντάς τον. Μόλις κατάλαβαν ότι έκανε βιντεοκλήση, άρπαξαν το κινητό του και το έκλεισαν. Αυτό μπορεί να είναι ένα λάθος που μπορεί και να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του Κυπαρίσση

Ο επιχειρηματίας φέρεται να απήχθη από τους άγνωστους δράστες έξω από το σπίτι του στο Ντράφι. Να σημειωθεί ότι εν τω μεταξύ, έχουν βρεθεί δύο καμμένα αυτοκίνητα σε κοντινό σημείο από εκείνο που εξαφανίστηκε, και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την υπόθεση, το αν δηλαδή είναι κάποια από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή του κ.λπ.

Το 2019 είχε γίνει ληστεία στην επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών που διατηρεί και οι δράστες είχαν πυροβολήσει τον αδελφό του Κυπαρίσση. Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ζητά «να μην αναπαράγονται πληροφορίες που δεν προέρχονται επίσημα από την ίδια», τονίζοντας πως σκοπός είναι η προστασία της ζωής του.