Το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά σε ταινίες, αλλά όχι στην πραγματικότητα. Ο Li Jingwei, από την Κίνα, απήχθη σε ηλικία 4 ετών. Μετά από 33 χρόνια επανενώνεται με την οικογένειά τους, χάρη στη μνήμη του.

Το 1989 πούλησαν τον Li σε κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να αναζητά τους δικούς του. Είχε πωληθεί σε μία οικογένεια που έμενε 1.800 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του. Στην επαρχεία της Guangdong, στη νότια Κίνα, όπου έμενε, δεν κατάφερε να μάθει ποιοι ήταν οι βιολογικοί του γονείς.

Δεν υπήρχε ούτε κάποια βάση δεδομένων με DNA για να το μάθει. Έτσι άρχισε να σχεδιάζει με το χέρι του, έναν πρόχειρο χάρτη του χωριού του. Στις 24 Δεκεμβρίου μοιράστηκε το σχέδιο στην πλατφόρμα Douyin, το οποίο έγινε viral. Η αστυνομία κατάφερε να αντιστοιχίσει τον χάρτη με ένα μικρό χωριό μέσα στην Κίνα, εντοπίζοντας την βιολογική του μητέρα.

«Είμαι ένα παιδί που θέλει να βρει το σπίτι του. Με πήγε στην Henan ένα φαλακρός γείτονας περί το 1989», έλεγε στο βίντεο που του άλλαξε τη ζωή. «Αυτός είναι ένας χάρτης με την περιοχή του σπιτιού μου που τον σχεδίασα από μνήμης». Ο χάρτης έδειχνε ορόσημα όπως το σχολείο, το δάσος μπαμπού και μια μικρή λίμνη, στοιχεία που φάνηκαν αρκετά.

Οι απαγωγές στην Κίνα είναι συχνό φαινόμενο

Τα τεστ DNA επιβεβαίωσαν πως ο Li ήταν πράγματι ο γιος της και οι δυο τους επανενώθηκαν το περασμένο Σάββατο. Όταν συναντήθηκαν, ο Li έβγαλε την μάσκα από το πρόσωπο της μητέρας του, την κοίταξε και ξέσπασε σε δάκρυα αγκαλιάζοντάς την.

«Τριάντα τρία χρόνια αναμονής, αμέτρητες νύχτες προσμονής, και τελικά ένας χειρόγραφος χάρτης από μνήμης, αυτή είναι η στιγμή της τέλειας εκτόνωσης μετά από 13 ημέρες» έγραψε στο προφίλ του. «Σας ευχαριστώ όλους όσοι με βοηθήσατε να επανενωθώ με την οικογένειά μου».

Οι απαγωγές παιδιών είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Κίνα. Περίπου 20.000 παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015. Το 2021 υπήρξαν πολλές επανενώσεις νεαρών ανδρών με τους βιολογικούς τους γονείς.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_gZ_OBakoc