Εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Μάριου, καθώς ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης (18/5), οι δύο αστυνομικοί, γιοι του εγκέφαλου της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου. Οι δύο άνδρες αν και αρχικά, την προηγούμενη εβδομάδα, εκτιμούνταν πως θα έδιναν ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι, βρέθηκαν με χαρτί κλήσης σε απολογία ως κατηγορούμενοι!

Ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός και ο δεύτερος πρώην ένστολος, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον τακτικό ανακριτή, ενώ αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και αρπαγής κατά συναυτουργία.

Παίρνουν αποστάσεις

Ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως παίρνουν αποστάσεις από τον πατέρα τους, Πέτρο Μιχαλεάκο. Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στο περιθώριο της απολογίας, ο συνήγορος των δύο αστυνομικών Αλέξης Στεφανάκης, κάλεσε τον αμετάκλητα καταδικασμένο σε ισόβια πατέρα τους, να δώσει όλες τις απαντήσεις προκειμένου να λυτρώσει τα παιδιά του από την ταλαιπωρία και τον διασυρμό, αλλά και τη μητέρα του Μάριου.

«Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έχει αμετακλήτως καταδικαστεί, να μιλήσει επιτέλους και ν’ ανακουφίσει τον πόνο αυτής της γυναίκας (σ.σ. εννοεί τη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη). Εμείς (σ.σ. εννοεί τους δύο γιους του ισοβίτη), τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;», είπε με στόμφο ο έμπειρος νομικός μιλώντας στην κάμερα του Star, αναφορικά με την υπόθεση του Μάριου.

Από τα παραπάνω μπορεί κανείς εύλογα ν’ αντιληφθεί τη δυσφορία που επικρατεί στα δύο αδέλφια, τα οποία επιζητούν να απεμπλακούν από την υπόθεση του Μάριου. Γι’ αυτό φέρονται να έχουν δώσει εντολή στον συνήγορό τους, να στείλει το μήνυμα που θα θέσει ένα τέλος στη δίωξή τους, αφήνοντας ενδεχομένως να εννοηθεί πως ο Πέτρος Μιχαλεάκος μπορεί και να γνωρίζει που είναι τελικά θαμμένη η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου.

Γιατί δεν συνελήφθησαν;

Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο νέος κύκλος άσκησης διώξεων, αλλά και οι νέες συλλήψεις, θα περίμενε κανείς πως οι δύο γιοι του Μιχαλεάκου θα οδηγούνταν στις δικαστικές Αρχές σιδηροδέσμιοι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ενδεχομένως έχει να κάνει με το ύφος των νέων στοιχείων που συλλέχθηκαν τα τελευταία χρόνια, σχετικά με την υπόθεση του Μάριου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως πριν από λίγες ημέρες, οι δύο προσφάτως συλληφθέντες 53 και 54 ετών αντιστοίχως, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, μετά την πρόσφατη απολογία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι συγκεκριμένοι άνδρες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετακίνηση, απόκρυψη και εν τέλει εμπρησμό του σώματος του άτυχου Μάριου.

Ειρήσθω εν παρόδω, οι δύο άνδρες είχαν αρνηθεί στην απολογία τους πως έχουν σχέση με την υπόθεση του Μάριου. Μίλησαν για το περίφημο βαν, το οποίο μετέφερε τη σορό του Μάριου ανάμεσα σε πολλά κιλά κάρβουνου (σ.σ. ο Καναδός ερευνητής που είχε προσληφθεί από τη μητέρα του Μάριου είχε ισχυριστεί πως αυτό ήταν το τέχνασμα για να καλυφθεί η μυρωδιά της σορού), λέγοντας πως το χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή για να μεταφέρουν κάρβουνα ακόμα και στα Καμένα Βούρλα που είναι ο τόπος καταγωγής του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων:

«Με το βανάκι μεταφέραμε μόνο κάρβουνα για τις ταβέρνες και τις ψησταριές που θέλαμε να συνεργαστούμε», φέρονται να είπαν αρχικά, ενώ για τον εμπρησμό του βαν, μερικά χρόνια μετά στην οδό Ηρακλειδών στο κέντρο της Αθήνας, φέρονται να είπαν: «Το βανάκι δεν το κάψαμε. Πήρε φωτιά μόνο του και ενώ ήταν με μηχανική βλάβη και εγκαταλελειμμένο πολλές μέρες πριν καεί σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ήταν ήδη με σήματα του Δήμου Αθηναίων για ανακύκλωση. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να μας εμπλέκει σε αυτή την υπόθεση του Μάριου».

υπόθεση του Μάριου
Οι δύο συλληφθέντες

«Κάνατε τη δουλειά;», «Τελείωσε, τελείωσε…»

Πάντως αναφορικά με τους δύο τελευταίους, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν συνομιλίες που κατάφερε και εξασφάλισε η εφημερίδα «Πατρίς» του νομού Ηλείας. Οι δύο άνδρες φέρονται να συνομιλούν με τον καταδικασμένο εγκέφαλο της σπείρας και είναι εύλογο να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως μιλούν με φρικτά υπονοούμενα:

  • -Μιχαλεάκος: Συνάντηση αύριο στις 11:00.
  • -53χρονος: Άντε να το τελειώνουμε… όλα έτοιμα, υπό έλεγχο, είμαστε έτοιμοι.

[…]

  • -53χρονος: 400 χιλιόμετρα ο Μ… είναι πεθαμένος στην κούραση.
  • -Μιχαλεάκος: Κάνατε τη δουλειά;
  • -53χρονος: Τελείωσε, τελείωσε, τελείωσε…

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα για τον συγκεκριμένο διάλογο και για το που τελικά πήγαν οι δύο άντρες έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις. Ο ένας έλεγε στο δικαστήριο ότι πήγαν στη Θήβα και ο άλλος την Ελευσίνα και τα Βίλια. Μάλιστα ο ένας διέψευδε τον άλλο. Σε άλλη συνομιλία:

  • -53χρονος: Πεθάναμε χθες, 400 χιλιόμετρα.
  • -Μιχαλεάκος: Το πέταξες, ε;
  • -53χρονος: Ήταν δύσκολο ταξίδι, το βανάκι είναι μικρό, 1200 κυβικά οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί από τα καμένα δεν έχεις ιδέα! Ας συναντηθούμε το απόγευμα… Η μυρωδιά από τα καμένα ήταν τόσο απαίσια.

Photo credits: Evrokinissi