Από την πρώτη στιγμή της εισβολής στην Ουκρανία και μετά, έχει συμβεί κάτι πολύ ανεξήγητο στη Ρωσία. Ένας σεβαστός αριθμός από επιχειρηματίες και ζάμπλουτους που ανήκαν στον κύκλο του Vladimir Putin, βρέθηκαν νεκροί υπό συνθήκες που δεν δικαιολογούν τον φυσικό θάνατο και σε κάποιες περιπτώσεις τα πτώματα τους ήταν δίπλα σε αυτά των οικογενειών τους. Ένας τελευταίος παράξενος θάνατος ήρθε να προστεθεί σε αυτή την αλυσίδα των 8 νεκρών μεγιστάνων.

Ο λόγος για τον αρχισυντάκτη της Komsomolskaya Pravda Vladimir Sungorkin, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του με αυτοκίνητο σε ένα χωριό στη Ρωσία, προς την Άπω Ανατολή, για επαγγελματικούς λόγους.

Ο 68χρονος αρχισυντάκτης της εφημερίδας πέθανε ξαφνικά ύστερα από λιποθυμία, στη διάρκεια της οποίας είχε σημάδια ασφυξίας. «Συνέβη εντελώς ξαφνικά, τίποτα δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Ήμασταν στο χωριό Ροσκίνο. Οδηγούσαμε, ήμασταν ήδη καθ΄οδόν για το Χαμπαρόφσκ, είχαμε σχεδιάσει να φτάσουμε εκεί το απόγευμα της Τετάρτης και από εκεί να πάμε στη Μόσχα. Όλα ήταν καλά», γράφει σε ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Komsomolskaya Pravda ο Leonid Zakharov.

Σύμφωνα με τον Zakharov, ο Sungorkin κάποια στιγμή πρότεινε να βρουν ένα ωραίο μέρος για να φάνε μεσημεριανό και αυτές ήταν οι τελευταίες του λέξεις, αφού λίγα δεύτερα αργότερα έπεσε αναίσθητος. «Τρία λεπτά μετά, ο Vladimir άρχισε να ασφυκτιά. Τον βγάλαμε έξω στον φρέσκο αέρα, αλλά ήταν ήδη αναίσθητος. Τίποτα δε βοήθησε. Ο γιατρός που του έκανε την αρχική εξέταση, είπε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό. Αλλά αυτή είναι το αρχικό συμπέρασμα».

Φυσικά δε γίνεται κάποιος να το πάρει έτσι αψήφιστα και να πιστέψει ότι ήταν ένα απλό εγκεφαλικό. Άλλωστε, τα στοιχεία που οδήγησαν στον θάνατο, θυμίζουν τακτικές πρακτόρων της KGB, ενώ προσφάτως αντίστοιχα περίεργο θάνατο είχε στη Ρωσία ο Ivan Pechorin, επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας της Ρωσίας για την ανατολική επικράτεια και τον Αρκτικό. Ο Pechorin είχε βρεθεί νεκρός καθώς έπεσε από βάρκα στο Βλαντιβοστόκ, είχαν μεταφέρει τα μίντια. Και πιο πριν, ήταν ένας ακόμα στενός συνεργάτης του Putin.

Κι ο Sungorkin έχει ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά, αφού το μέσο για το οποίο εργάζεται, όπως μαρτυρά και το όνομα του (Komsomol ήταν παλιά η κομμουνιστική νεολαία στο λενινιστικό κράτος της Σοβιετικής Ένωσης) είναι φιλοκυβερνητικό και υπηρετούσε το Κρεμλίνο. Μάλιστα, το 2020 είχε δεχτεί και τα συγχαρητήρια του Vladimir Putin για το έργο που παράγει. Ο Sungorkin ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε την εφημερίδα, την ανέβασε, την έκανε ένα κυρίαρχο μέσο και ένα «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας».

Εσχάτως, ο Putin έχει αρχίσει να στρέφεται κατά και των κάποτε δικών του ανθρώπων, όσων είχε στο payroll της στήριξης των εγκληματικών του πράξεων και δεν τα βάζει μόνο με τους αντιπάλους του.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νέες απειλές από τον Putin: «Θα κόψουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες στη Δύση»

Ποιο υβριστικό σύνθημα κατά του Μητσοτάκη; Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τον ιδεολογικό της μπαμπά ως meme και θα τους κάνει «Ντα»

Είναι καλά ο Putin; Αποκοιμήθηκε σε συνεδρίαση, οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του