Αυτή τη στιγμή, ο Elon Musk είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ωστόσο το μέλλον του διαγράφει ακόμα πιο λαμπρό, αφού ενδέχεται να γίνει και ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος. Η Tesla, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, του πρόσφερε τεράστια περιουσία, όμως δεν είναι αυτή που θα τον οδηγήσει στην ιστορία, αλλά η Space X.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, Adam Jones, της Morgan Stanley, σε έκθεση με τίτλο SpaceX Escape Velocity, υποστηρίζει πως η ιδιωτική εταιρεία εξερεύνησης διαστήματος, που ο Musk ίδρυσε το 2002, «αμφισβητεί κάθε προηγούμενη ιδέα για το τι ήταν δυνατό και σε πόσο χρόνο, όσον αφορά σε πυραύλους, οχήματα εκτόξευσης και υποστηρικτική υποδομή».

https://www.intronews.gr/7171-2-nea-epochi-gia-to-facebook-allazei-syntoma-i-onomasia

Τόνισε, επίσης, πως οι ρουκέτες Starship της SpaceX θα μπορούσαν να μεταφέρουν ανθρώπους και φορτία στο φεγγάρι και τον Άρη δημιουργώντας «τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις προσδοκίες των επενδυτών γύρω από τη διαστημική βιομηχανία».

Είναι γεγονός πως η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ ξεπέρασε τα 230 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μετοχές της Space X αυξήθηκαν κατά 33%, με την εταιρία να έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 δισ. δολαρίων. Πλέον, η SpaceX είναι η δεύτερη πιο μεγάλη ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο, πίσω από την Bytedance της Κίνας.

Ο ιδρυτής της Tesla βρίσκεται πάνω από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, που κατείχε την πρώτη θέση. Η εκτόξευση του Musk και της εταιρείας του έγιναν στις 8 Οκτωβρίου, όταν οι μετοχές της SpaceΧ εκτινάχθηκαν σε δευτερεύουσα προσφορά. Τον Φεβρουάριο, η SpaceX είχε αξία 74 δισεκατομμύρια δολάρια, με 419,19 δολάρια ανά μετοχή.