«Να μη ζήσει άλλος άνθρωπος αυτό που έζησα» είπε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πατέρας του νεκρού βρέφους στην Άρτα, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Παρασκευή. Ο συνήγορος του πατέρα που ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος του στο αυτοκίνητο κλειδωμένο, με αποτέλεσμα το μωρό να βρει μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και είπε ότι ο εντολέας του είναι καταρρακωμένος και δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί.

Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Μάλιστα, ανέφερε πως τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους ήταν νεκρό.

Σε εξέλιξη η νεκροψία -Έκλαιγαν γιατροί, νοσηλευτές στην Άρτα

Σε ό,τι αφορά τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου βρέφους, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, και τα αποτελέσματα αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις. Στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου διακομίστηκε το νεκρό βρέφος, οι γιατροί και οι νοσηλευτές λύγισαν και έβαλαν τα κλάματα όταν το αντίκρισαν, και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να το επαναφέρουν στη ζωή, καθώς είχε καταλήξει ήδη αρκετές ώρες πριν.

Χωρίς οξυγόνο για 5 ώρες το βρέφος – Με φιμέ τζάμια τα Ι.Χ

Οπως ανέφερεναν γιατροί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο.

Το παιδί παρέμεινε μόνο του για τουλάχιστον πέντε ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του, ενώ στον 35χρονο πατέρα ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, εκτυλίχθηκαν στιγμές αρχαίας τραγωδίας.

Το χρονικό

Το αδιανόητο συμβάν συνέβη όταν ο 37χρονος έφυγε για την εργασία του, παίρνοντας μαζί του και το κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Όμως στο βρεφονηπιακό σταθμό δεν πήγε ποτέ. Αφότου άφησε το όχημά του σε πάρκινγκ με το μωρό μέσα σε αυτό, αναχώρησε για την εργασία του με υπηρεσιακό όχημα για την Λευκάδα.

Ώρες αργότερα οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού επικοινώνησαν με τη μητέρα για να μάθουν αν έχει συμβεί κάτι στο κοριτσάκι και δεν πήγε. Η μητέρα επικοινώνησε με τον σύζυγο της ρωτώντας τον πού είναι το παιδί, και αυτός έντρομος πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν αργά. Στη συνέχεια μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι στο νοσοκομείο Άρτας ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πρώτη αντίδραση του πατέρα: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο»

Μόλις η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό. Αμέσως κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Ο πατέρας του βρέφους πήγε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Στις 14:55 την Τρίτη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.

Σήμερα το πρωί της Τετάρτης αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Ο πατέρας απειλήθηκε με λιντσάρισμα

Συγγενείς της μητέρας μετέβησαν στο Νοσοκομείο της Άρτας, όπου είναι κρατούμενος από την Αστυνομία ο πατέρας και απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν.