Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο πατέρας του 5,5 μηνών μωρού που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη στην Άρτα.

Ο 37χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή στις 9.30 το πρωί μετά την προθεσμία που είχε λάβει για την απολογία του.

«Κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πατέρα και της μητέρας», δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου μετά την απολογία και πρόσθεσε ότι η μητέρα είναι στο πλευρό του συζύγου της

Υπενθυμίζεται πως η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους έκανε έκκληση να παραστεί κι εκείνη μαζί του στα δικαστήρια, προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά, ωστόσο, ο 37χρονος έφτασε μόνος του στην ανακρίτρια.

Χθες Πέμπτη (11/5/2023) η σύζυγος μετά από αίτημά της είχε συνάντηση με τον 37χρονο για περίπου 15 λεπτά το πρωί αλλά και αργότερα το απόγευμα σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν μπροστά στη συνάντηση είδαν ένα ζευγάρι να αγκαλιάζεται, να κλαίει γοερά και να δείχνουν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για το κακό που τους συνέβη. Η μητέρα του άτυχου βρέφους φαίνεται να έχει συγχωρέσει τον σύζυγό της για το τραγικό λάθος και είναι αποφασισμένη να περάσουν μαζί τα όσα θα επακολουθήσουν.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί το Σάββατο το μεσημέρι στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας. Εκεί θα γίνει η τελετή ταφής του πεντέμισι μηνών βρέφους. Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μήνυμα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».