Με προβλήματα ξεκίνησε η δίκη για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον, λόγω έλλειψης κατάλληλης αίθουσας στο Πρωτοδικείο της Αθήνας για την εκδίκαση πολυπρόσωπων δικών με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων.

Η ακατάλληλη αίθουσα στην οποία είχε προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο μεταξύ άλλων και για υγειονομικούς λόγους. Το αίτημα τους αρχικά απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την υπεράσπιση.

Τελικά, μετά από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας βρέθηκε μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη, με αποτέλεσμα να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών. Στις επόμενες συνεδριάσεις η δίκη θα συνεχιστεί σε αίθουσες του Εφετείου της Αθήνας. 

Στο εδώλιο 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια οι οποίοι δικάζονται για τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Πρώτοι μάρτυρες στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.
Σημειώνεται ότι οι έξι μήνες της προσωρινής κράτησης των έξι ανηλίκων κατηγορουμένων που βρίσκονται στις φυλακές, συμπληρώνονται στις 21 Ιουνίου.