Την αθώωση του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, λόγω αμφιβολιών για δύο από τις τέσσερις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων το διάστημα 2007-2015 σε κάμπινγκ του Νομού Ηλείας, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας.

Όπως αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, ασέλγησε σε δύο τότε ανήλικα κορίτσια.

Αν και ένοχος, η εισαγγελέας πρότεινε στους δικαστές να απαλλάξουν τον 70χρονο μουσικό καθώς τα αδικήματα, όπως είπε, έχουν πλέον παραγραφεί.

Αντίθετα, η εισαγγελέας έχει αμφιβολίες για το εάν ο κατηγορούμενος κακοποίησε σεξουαλικά τα άλλα δύο κορίτσια και γι αυτές τις πράξεις, ζήτησε την αθώωση του.

Οι δικαστές θα ακούσουν τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και των 4 νεαρών σήμερα γυναικών που έχουν καταγγείλει τον πρώην ντράμερ.

Μάλιστα η εισαγγελέας αναφερόμενη στην πρώτη καταγγέλλουσα είπε πως η ίδια της «έδωσε το δικαίωμα» να προτείνει την αθώωση του Γ. Γιαννοπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναφορικά με τη δεύτερη καταγγέλλουσα, η εισαγγελική λειτουργός συμπέρανε ότι επειδή ο κατηγορούμενος έπιανε το παιδί πάνω από το εσώρουχο πρόκειται για πλημμέλημα το οποίο έχει παραγραφεί.

Σχετικά με την τριτη καταγγέλλουσα η εισαγγελέας χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κατάθεση της και πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, λόγω αμφιβολιών.

Στην περίπτωση της τέταρτης, η εισαγγελέας επισημαίνει ξανά πως οι πράξεις που εξιστόρησε εμπίπτουν σε κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνεπώς παραγράφονται.

Η εισαγγελέας, σχολίασε τη στάση που ακολούθησαν οι γονείς των κοριτσιών, αφού πληροφορίες του δικαστικού ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πως σημείωσε τα εξής:

«Οι γονείς των παιδιων με ξεπέρασαν, καθώς ενώ βίωναν καταστάσεις σε ενεστώτα χρόνο το άφησαν να περάσει τότε έτσι, αφήνοντας ένα εν δυνάμει κατά τη κρίση τους παιδόφιλο να γίνει ο κίνδυνος για άλλα παιδιά. Αποδυνάμωσαν την αποδεικτική διαδικασία της παρούσας δίκης. Μου αφήνουν κενό. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάθονται σε ένα καφενείο και βλέπουν κάποιον με ένα παιδί σε μια αιώρα και δεν κάνουν τίποτα».