Συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην ΕΡΤ, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαστίζουν ακόμη ένα καλοκαίρι την χώρα μας. Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η φωτιά είναι ανθρωπογενής», ενώ αναφέρθηκε και στις εκκλήσεις που έγιναν από την πολιτεία προκειμένου να μην γίνονται εργασίες στην ύπαιθρο, ωστόσο οι πολίτες δεν ακολούθησαν τις προειδοποιήσεις.

Αγοραστός: «Ντροπή τους, δε νοιάζονται»

«Κάνουμε εκκλήσεις τις τελευταίες μέρες, μην κάνετε εργασία σε ύπαιθρο, όμως κάποιοι δεν νοιάζονται. Ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά» είπε αρχικά, και κλιμάκωσε την επίθεσή του: «Ντροπή τους, δεν αγαπάνε το σπίτι τους, που είναι το περιβάλλον, δεν αγαπάνε κανέναν… Οι άλλοι πεθαίνουν για να τους προστατέψουν, ένας πυροσβέστης πήγε τώρα στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ντροπή τους» είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε μεγάλη φόρτιση, ο κ. Αγοραστός

Οσον αφορά στο μέτωπο της φωτιάς, ο κ. Αγοραστός είπε: «Πέρασα από Βελεστίνο, Αγιο Γεώργιο, Σέσκλο και τώρα έχει φτάσει στη Βιομηχανική Ζώνη του Βόλου. Εχει δοθεί εντολή εκκένωσης της ΒΙΠΕ. Επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα, 35 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι είναι πολύ δύσκολη η φωτιά γιατί έχει πάρα πολλά μέτωπα. Χαρακτήρισε «περίεργο το πώς 4-5 μέτωπα ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι «ξέφυγε μέσα από χωριό η φωτιά».

Φωτιά στο Βελεστίνο – Εκκενώσεις οικισμών, στις φλόγες σπίτια

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Βελεστίνο Μαγνησίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με το μέτωπο να κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ και τη Χαλυβουργία, λόγω των ισχυρών ανέμων που αλλάζουν διαρκώς φορά.

Η φωτιά ξεκίνησε από το Βελεστίνο, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και κατευθύνεται για το Σέσκλο.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι σε Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών θα πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 15 υδροφόρες, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπρ. Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι εξελίσσεται πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Βελεστίνου. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Αναφορές για αγνοούμενο

Σύμφωνα με το gegonota.news, φέρεται να αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός. Με βάση τις ίδιες αναφορές, ο άνδρας φέρεται να πήγε στο μαντρί του μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του. Η περιοχή φλέγεται και δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς.

Στα gegonota.news ο αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν ξέρουμε ακόμα τι συμβαίνει, ο άνθρωπος αγνοείται».