Βίντεο – ντοκουμέντο από το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, στην Κύπρο μεταξύ Τουρκοκυπρίων και μελών της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, καταγράφεται σε βίντεο η στιγμή που Βρετανοί, μέλη της ειρηνευτικής αποστολής, να ξυλοκοπούνται και να σπρώχνονται από μία ομάδα Τουρκοκυπρίων στην περιοχή.

Καθώς οι άνδρες της ειρηνευτικής αποστολής προσπαθούν να κινηθούν προς τα πίσω, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν, δέχονται χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα τους. Από την επίθεση, τρεις Βρετανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν προσωρινά στο νοσοκομείο, με τον έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη.

Άλλοι εθεάθησαν να γρονθοκοπούν και να σπρώχνουν τους στρατιώτες, οι οποίοι προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα οικοδομικά συνεργεία, αλλά δεν ανταπέδωσαν στο επεισόδιο.

Ένας στρατιώτης φαίνεται να σκύβει με τα χέρια στα γόνατά του και να φαίνεται να φτύνει αίμα από το στόμα του αφού χτυπήθηκε από έναν άνδρα μέσα στο πλήθος.