Τα 40αρια που μας έχει «κεράσει» τις τελευταίες ημέρες ο καιρός, έχουν οδηγήσει τους Αθηναίους στις παραλίες. Όσοι δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές και παραμένουν στην πρωτεύουσα, ξεκινούν από νωρίς το πρωί, όχι μόνο για να μην πέσουν σε κίνηση εν μέσω καύσωνα, αλλά και να βρουν μια διαθέσιμη ξαπλώστρα. 

Αναπόφευκτα τα beach bars είναι γεμάτα από κόσμο που περιμένει ακόμα και στην αναμονή, μιας και πλέον οι περισσότεροι κάνουν ρεζερβέ τις ξαπλώστρες. 

Το δελτίο ειδήσεων του Mega έκανε εκτενές ρεπορτάζ επί του θέματος, με τους περισσότερους να δηλώνουν στην κάμερα πως έχουν κάνουν κράτηση στις ομπρέλες εδώ και μία εβδομάδα.

«Όλοι όσοι έχουν κρατήσεις έρχονται από τις 8 το πρωί για να προλάβουν γιατί η παραλία είναι γεμάτη, ειδικά τώρα με τον καύσωνα είναι όλα γεμάτα. Γίνονται βέβαια και προκρατήσεις και καλό θα είναι να γίνουν 3 – 4 ημέρες νωρίτερα. Παίρνουν και 7 και 8 ημέρες νωρίτερα για να βρουν να κρατήσουμε ένα σετ», δήλωσε η υπεύθυνη beach bar.

Οι κρατήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και παρέχεται ένα σετ ομπρέλας με δύο ξαπλώστρες με τις τιμές να ξεκινούν το σαββατοκύριακο από 20 ευρώ και να φθάνουν ακόμα και τα 190 ευρώ.

Για να εντοπίσει κάποιος ελεύθερη ξαπλώστε πρέπει να είναι πολύ τυχερός. Δεν υπάρχει δείγμα, ειδικά το Σαββατοκύριακο που διανύουμε.