Παρόλο που τα μέτωπα των φωτιών στη Δυτική Αττική βρίσκονται σήμερα σε ύφεση, ο αντίκτυπος του «πύρινου εφιάλτη» έχει γίνει εμφανής μέσα από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, των περιουσιών που έχασαν αρκετοί άνθρωποι, αλλά και από τα ζωάκια που έχασαν τη ζωή τους, όντας εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Η Μάνδρα μπήκε για μία ακόμη μία φορά στο «μάτι των φυσικών καταστροφών», καθώς οι φλόγες έφτασαν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Συγκλονιστικές οι εικόνες με καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Υπάρχουν αρκετά καμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι πρώτες εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Ανάλογη ήταν και αυτή, που αποτυπώνει έναν άνδρα να κοιμάται πάνω από το σπίτι του, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας κοιμάται στον εξωτερικό χώρο της οικίας του στη Μάνδρα και είναι μία από τις δύο οικογένειες που, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Η εικόνα, όπως μπορεί να δει κανείς στο παρακάτω βίντεο, μιλάει από μόνη της.