Αυτήν τη φορά με χειροπέδες βρέθηκαν τέσσερα άτομα, και συγκεκριμένα ένας Πακιστανός και τρεις Έλληνες, οι οποίοι προχωρούσαν σε εργασίες εκτεταμένων επιχωματώσεων.

Παράνομες εργασίες στην περιοχή των παλαιών μεταλλείων

Στις Αρχές έφτασαν σχετικές καταγγελίες κι έτσι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή των παλαιών μεταλλείων Μυκόνου διαπιστώνοντας την παρουσία φορτηγού και φορτωτή που έκαναν διαμόρφωση του εδάφους στο χώρο, ενώ τοποθετούνταν τα προϊόντα εκσκαφής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε, δίπλα από οίκημα, Πακιστανός ο οποίος κρυβόταν. Στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πεζός, πλην όμως καταδιώχτηκε και ακινητοποιήθηκε.

Σχετικά με την παρουσία του στο χώρο δήλωσε προφορικά στους αστυνομικούς ότι εργάζεται ως φύλακας στο σημείο για λογαριασμό κατασκευαστικής εταιρείας, έναντι αμοιβής.

Η εταιρεία που ανέφερε ο φύλακας είναι από τις πιο γνωστές στο Νησί των Ανέμων και ανήκει σε εργολάβο με πλούσια δραστηριότητα επί σειρά ετών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος.