Η θηριωδία της Ρωσίας στον πόλεμο δεν σταματάει να υπερβαίνει κάθε έννοια σεβασμού προς τον άνθρωπο. Η Μαριούπολη είναι μια από τις περιοχές που έχουν δεχτεί τα πιο σκληρά χτυπήματα, αφού την Κυριακή ένας βομβαρδισμός σκότωσε 8 ανθρώπους, ανάμεσα τους και μια μάνα με τα δύο παιδιά της, καθώς επιχειρούσαν εκκένωση της πόλης. Τώρα, κι ενώ είχε ανακοινωθεί κατάπαυση πυρός για 12 ώρες ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση, οι Ρώσοι βομβάρδισαν ένα παιδικό νοσοκομείο στην Μαριούπολη.

Σε μια περιοχή όπου 400.000 άνθρωποι βρίσκονται ουσιαστικά εγκλωβισμένοι και στο έλος της μοίρας και των ρωσικών ορέξεων, τα ρωσικά στρατεύματα διέλυσαν ένα νοσοκομείο παίδων, ρίχνοντας αρκετές βόμβες, με την καταστροφή να είναι κολοσσιαία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.

«Η μαιευτική πτέρυγα, η πτέρυγα παίδων και η πτέρυγα θεραπείας, όλες έχουν καταστραφεί μετά από μια ρώσικη επιδρομή από αέρος στη Μαριούπολη», ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Pavlo Kyrylenko σε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Όπως ενημέρωσε, όσοι έχουν τραυματιστεί, έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, όμως ακόμα δεν μπορεί να υπάρξει γνώση για τους ανθρώπους που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

«Η Ρωσία δεν ξεπέρασε μόνο το όριο των απαράδεκτων σχέσεων μεταξύ κρατών και πολιτών, αλλά ξεπέρασε και τη γραμμή της ανθρωπότητας. Πάψτε να αποκαλείτε τους εαυτούς σας ανθρώπινα όντα», συμπλήρωσε σε νέα του ανάρτηση με βίντεο και εικόνες από την καταστροφή ο Kyrylenko.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky έκανε κι αυτός ανάρτηση στο Twitter, όπου έγραψε ότι πρόκειται για ευθύ χτύπημα προς τους αμάχους. «Άνθρωποι, παιδιά βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα. Θηριωδία! Πόσο ακόμα ο κόσμος θα συμμετέχει σε αυτή την αδιαφορία προς την τρομοκρατία; Κλείστε τώρα τους ουρανούς, σταματήστε τις δολοφονίες, έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως σας λείπει η ανθρωπιά», έγραψε ο Zelensky, ζητώντας ξανά να θέσει το ΝΑΤΟ ζώνη απαγόρευσης εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Ουκρανός βουλευτής Dmytro Gurin ανάρτησε ένα βίντεο από το νοσοκομείο της Μαριούπολης και οι πληροφορίες του δεν αναφέρουν παιδιά και νεογέννητα στο κτήριο. «Νοσοκομείο νούμερο 3, Μαριούπολη, μονάδα μαιευτικής. Οι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί κάτω από τον χαλασμό».