Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να διασωθούν τα πυρόπληκτα ζώα.

Χθες η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων έκανε έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα που δοκιμάζονται και αυτά από τα πολλαπλά μέτωπα φωτιάς που ξέσπασαν χθες.

Μάλιστα, στον σταθμό Γαλατσίου, έφτασαν 148 ζώα τα οποία προέρχονταν από κατοικίες που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια και Λαγονήσι.

Η ενημέρωση από την Dog’s Voice για τα πυρόπληκτα ζώα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΖΩΩΝ ΛΑΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ:

Στον σταθμό του Γαλατσίου καταγράψαμε σήμερα 148 ζώα προερχόμενα κυριως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Δεδομένων των ενεργών μετώπων θεωρούμε ότι η προσέλευση των ζώων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκες σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωίνες βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

πυρόπληκτα ζώα

Είμαστε καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates. Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το Pet City που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού.

Παρακαλούμε να μην φέρνετε ιατρικοφαρμακευτικο υλικό καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτος για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) που για ακόμα μια χρονιά είναι μαζί μας.

πυρόπληκτα ζώα

Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργος Μαρκόπουλος – Δήμαρχος Γαλατσίου που όπως πάντα είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας στηρίζει στα πάντα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο που επισκέφθηκε σήμερα το σταθμό και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων για τη συνεργασία.

πυρόπληκτα ζώα

Περισσότερο όμως από όλους θελουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που ήρθαν σήμερα να βοηθήσουν όπως μπορούν και όσους βρέθηκαν δίπλα σε αυτά τα ζώα.

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο του Reuters με τη διάσωση αλόγων από τη φωτιά

Την ίδια στιγμή βίντεο από τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο Καλυβίων «St. George», λογω της φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κουβαρά, δημοσιεύσε το Reuters.

Οι στάβλοι βρίσκονταν στο 10ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων – Αναβύσσου. Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος και όλα τα άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.

Σχεδόν 500 πυροσβέστες στα τρία μεγάλα μέτωπα

«Σε όλα τα μέτωπα δόθηκε ολονύχτια μάχη από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας», ανέφερε, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, αναφερόμενος στις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Όπως σημείωσε, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή των πληρωμάτων των πυροσβεστικών μέσων προκειμένου να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό όλων των φορέων, ενώ έχουν προωθηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από περιφέρειες της Ελλάδας.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και φυσικά η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με το μέτωπο στη ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες, ενώ αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν 230 πυροσβέστες, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο.

Στο Καπαρέλλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια ο κ. Αρτοποιός είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτήν την στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και της Σαρωνίδας έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.