Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα δικαστεί δια πληρεξούσιων δικηγόρων από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την πρώτη υπόθεση ανάρτησης ροζ- βίντεο. Ο γνωστός παρουσιαστής δε εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ η παθούσα κατάθεσε τα όσα περνάει τον τελευταίο καιρό λόγω του πρώην συντρόφου της, σύμφωνα με το Grtimes.gr.

Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη με τριετή αναστολή, για την υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος της πρώην συντρόφου του.  Toυ επιβλήθηκε επίσης 10.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πλευρά της 30χρονης είχε ζητήσει να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε κακούργημα κι άρα να οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο, κάνοντας λόγο για «σκοπό βλάβης» και προς τούτο είχε επικαλεστεί τη νομολογία που ανέδειξε σε πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορήθηκε για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου». Έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 59χρονος ανήρτησε από το 2016 κατ’ επανάληψη στο Διαδίκτυο υλικό σεξουαλικού περιεχομένου με την 30χρονη πρώην σύντροφό του.

Μέσω των συνηγόρων του ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι προσπάθησε να «κατεβάσει» από το Διαδίκτυο το επίμαχο υλικό και γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε και σε ειδικό. Η υπεράσπισή του ισχυρίζεται ότι στο υλικό που διέρρευσε δεν διακρίνεται το πρόσωπο της παθούσας ή υπάρχει ασαφής απεικόνισή του.

Συνεχίζει την ζωή του κανονικά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Η Αντιγόνη Πρίλη, δικηγόρος της καταγγέλλουσας, ανέφερε πως δεν υπάρχει μετατροπή σε κακούργημα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σήμερα. Με την εντολέα μου εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη.

Όπως βλέπετε, δεν είναι δίπλα μου και δεν θα τη δείτε δίπλα μου σε εξωτερικούς χώρους. Παρακαλώ θερμά, έχει κάνει έκκληση και η ίδια να μην καταγραφεί με κανέναν απολύτως τρόπο. Η πελάτισσά μου θέλει να καταδικαστεί για τις πράξεις τις οποίες ο κατηγορούμενος έχει κάνει σε βάρος της.

Η ψυχολογία της είναι πολύ άσχημη, ειδικά σήμερα που η κοπέλα θα τον ξαναδεί, αν παραστεί αυτοπροσώπως. Δεν υπάρχει μετατροπή σε κακούργημα, επειδή από τον νόμο αυτό προβλεπόταν και στον προηγούμενο νόμο. Σήμερα είμαστε ενώπιον του πλημμελειοδικείου, από εκεί και πέρα το πλημμελειοδικείο θα κρίνει για όλα τα υπόλοιπα», είπε η δικηγόρος.

Από την άλλη, ο Παναγιωτόπουλος ζει κανονικά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Η κάμερα του «Πρωινού» τον απαθανάισε μαζί με τη σύζυγό του, να μπαίνουν στο αμάξι τους για να ξεκινήσουν την ημέρα τους, το πρωί Κυριακής. Σύμφωνα με την εκπομπή του ANT1,  ο παρουσιαστής ζει μια άκρως φυσιολογική ζωή με τη γυναίκα του και δεν κρύβεται.