Πραγματική… εμπόλεμη ζώνη αποκαλύπτουν τα στοιχεία της δικογραφίας, αναφορικά με το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Ζεφύρι το περασμένο Σάββατο (14/10) και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 8χρονου αγοριού.

Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κάλρα, ουσιαστικά εντός καταυλισμού Ρομά στο Ζεφύρι, προχωρούν και βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Αποκαλύπτουν όμως ένα ακόμη πιο ζοφερό σκηνικό σε σχέση με αυτό που προέκυπτε από τις πρώτες καταθέσεις των γειτόνων.

Όπως καταγράφει η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν ένα το όχημα των δραστών αλλά συνολικά τρία και μάλιστα σε αυτό επενέβαιναν οκτώ άτομα, όλα αποφασισμένα να πάνε σε… πόλεμο. Κι όλα αυτά για ένα συνοικέσιο που δεν ευδοκίμησε…

Δύο παραδόθηκαν, δύο συνελήφθησαν στο Ζεφύρι

Τα στοιχεία της δικογραφίας αποκαλύπτουν πως οι οκτώ νταήδες που πήγαν πάνοπλοι για να διώξουν εκ νέου την οικογένεια του 8χρονου (σ.σ. είχε αναχωρήσει προσωρινά μέχρι να καταλαγιάσουν τα πράγματα μετά την αποτυχία του… συνοικεσίου) γέμισαν με… κουμπότρυπες το χαροκαμένο σπίτι.

Μάλιστα δεν ήταν μόνο το 8χρονο παιδί το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα. Ένα ακόμη 7χρονο τραυματίστηκε, ευτυχώς όμως πολύ ελαφρύτερα.

Το Ανθρωποκτονιών που ανέλαβε την υπόθεση, όπως και οι αστυνομικοί της Σήμανσης που βρέθηκαν στο σημείο συνοδευόμενοι από πανίσχυρη δύναμη ΟΠΚΕ, εντόπισε τουλάχιστον 20 σφαίρες πυροβόλου και 6 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Η έρευνα προχώρησε και μάλιστα το πρωί της περασμένης Τρίτης παραδόθηκαν δύο εμπλεκόμενοι στο περιστατικό στο Ζεφύρι, ενώ οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν ακόμη δύο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσά τους βρίσκεται και ο νονός του παιδιού, ο οποίος κατονομάζεται ως υπεύθυνος από τους γονείς του 8χρονου για τον θάνατό του.

Η πολιορκία

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξεδόθη ανακοίνωση μέσω της οποίας δίνονται αναλυτικά οι λεπτομέρειες του φρικιαστικού περιστατικού στο Ζεφύρι:

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 8χρονου ημεδαπού και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 7χρονου ημεδαπού, που τελέστηκαν το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου 2023 σε περιοχή του Ζεφυρίου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (17 Οκτωβρίου 2023) το πρωί, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, -4- ημεδαποί, ηλικίας 22, 30, 26 και 22 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα -4- άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε τουλάχιστον τρία οχήματα προσέγγισαν οικία, όπου  σε υπερυψωμένο μπαλκόνι αυτής βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, και χρησιμοποιώντας κυνηγετικές καραμπίνες και πιστόλια πυροβόλησαν επανειλημμένα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο 8χρονος, ενώ υπέστη σωματικές βλάβες ο 7χρονος.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν στο οδόστρωμα -6- κάλυκες κυνηγετικού όπλου και -20- κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται».

Photo credits: Evrokinissi (Αρχείου)