Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (29/5), ένας 48χρονος Ρομ ο οποίος είχε διαμορφώσει μία αυτοσχέδια μπουκάλα υγραερίου για να κρύβει ηρωίνη, την οποία και διακινούσε στα βόρεια και δυτικά προάστια.

Η περίπτωσή του αποκαλύφθηκε κατόπιν ενεργειών της Δίωξης Ναρκωτικών, η οποία εξέτασε με μεθοδικότητα συγκεκριμένες πληροφορίες που κατέφτασαν στην Ασφάλεια Αττικής. Μετά από μέρες ερευνών δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της επιχείρησης, με τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. να επιχειρούν στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος άνδρες της ΟΠΚΕ και αφού προχώρησαν στην εξέταση του χώρου, εντόπισαν την αυτοσχέδια μπουκάλα υγραερίου η οποία είχε κοπεί και διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί σαν αποθηκευτικός χώρος.

Μέσα στην αυτοσχέδια μπουκάλα υγραερίου οι Αρχές εντόπισαν περίπου πέντε κιλά ηρωίνης. Σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση και το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την… αυτοσχέδια μπουκάλα υγραερίου

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες (29-5-2023) στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της ανωτέρω υπηρεσίας, σχετικά με τη δράση του κατηγορούμενου στην διακίνηση ηρωίνης στις περιοχές του Ζεφυρίου και των Αχαρνών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., ο κατηγορούμενος κατελήφθη στην οικία του στο Ζεφύρι, να κατέχει επιμελώς κρυμμένη ποσότητα ηρωίνης -5- κιλών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».