Έξι προσαγωγές και δύο ελαφρά τραυματισμένοι αστυνομικοί είναι ο απoλογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο Ζεφύρι.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ομάδα Ρομά επιτέθηκε με πέτρες και τσιμεντόλιθους σε αστυνομικούς που προσέγγισαν το σημείο των επεισοδίων, μετά από τηλεφώνημα που έγινε στο κέντρο Άμεσης Δράσης.

Ειδικότερα, το συμβάν έλαβε χώρα περί τις 3:30 τα ξημερώματα οπότε και έγινε τηλεφώνημα στο κέντρο της άμεσης δράσης για επεισόδιο στη μέση του δρόμου στην οδό Κλάρας στο Ζεφύρι.

Όταν μετέβησαν εκεί οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από άτομα και τελικά συνέλαβαν έξι, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Το χρονικό της υπόθεσης στο Ζεφύρι

Όλα ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης. Σε αυτό το τηλεφώνημα γινόταν αναφορά πως στην οδό Κλάρας στο Ζεφύρι κάποιοι έχουν πολύ δυνατά τη μουσική και προκαλούν ένταση με φωνές και σπασίματα.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, όπου δέχθηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκαν ελαφρά.

Κατά πληροφορίες Ρομά κινήθηκαν εναντίον τους και με Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.

Λίγη ώρα αργότερα, στο Α.Τ. στο Ζεφύρι όπου είχαν μεταφέρει τους τέσσερις προσαχθέντες, άλλοι Ρομά βγήκαν από κοντινά σπίτια και εξαπέλυσαν επίθεση στους αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα, τραυματίζοντας ακόμη δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμη δύο άτομα. Την προανάκριση έχει αναλάβει το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.