Αν η Πόπη Τσαπανίδου ήταν προπονητής ποδοσφαίρου, θα ήταν ο Γκουαρδιόλα: φουλ επίθεση. Έτσι ξεκίνησε την πορεία της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τους τελευταίους 3-4 μήνες δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τα σουτ που κάνει με στόχο την εστία. Αλλά σχεδόν όλα κατευθύνονται στα περιστέρια.

Τέτοιο σουτ στα περιστέρια είναι και το ότι διαβάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκείνη επέλεξε να εστιάσει στο ότι ενδεχομένως του την έγραψαν οι επικοινωνιολόγοι. (Προφανώς έχει μάτια στο Μαξίμου)

Και προφανώς, για να το ρίξει εκεί, μάλλον η δήλωση του Μητσοτάκη της άρεσε και βρέθηκε σε αμηχανία.

Τα δικά μας μάτια πάντως στο Μαξίμου, είδαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έγραψε μόνος του το κείμενο. Κάπου λοξοδρόμησε το ρεπορτάζ της Πόπης Τσαπανίδου.

30 χρόνια δημοσιογράφος και να υποτιμά τόσο πολύ τη δουλειά των επικοινωνιολόγων δεν το έχουμε ξαναδεί. Μήπως ο δικός της ρόλος είναι διαφορετικός; Μήπως οι εκπρόσωποι Τύπου των κομμάτων είναι κάτι διαφορετικό; Δεν χαράζουν μια ρητορική στρατηγική, δεν ρυθμίζουν το τι θα πει ο πολιτικός;

Την ενόχλησε λοιπόν που η ανάρτηση δεν γράφτηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θεωρεί. Ότι δηλαδή μέσα σε αυτή την κατάσταση, με μια τραγωδία στα χέρια του, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάτσει κάτω, να πάρει το κινητό στο χέρι και να γράψει ένα στάτους. Λες και η ουσία του κειμένου και κυρίως η φράση «ζητάω συγγνώμη εκ μέρους όλων», δεν αντιπροσωπεύει τον ίδιο, αλλά κάποιον Αμερικάνο ή ντόπιο επικοινωνιολόγο.

Έχει δίκιο η κ. Τσαπανίδου. Αυτό έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας στις κρίσεις που διαχειρίστηκε ως Πρωθυπουργός. Και με αμεσότητα. Το πολύ 24 ώρες μετά, σαν πακέτο της Amazon, έβγαινε να ζητήσει συγγνώμη.

Έμπαινε στο γραφείο του όπου περίμεναν οι επικοινωνιολόγοι και τους έλεγε «Σιγά τα μεταπτυχιακά που έχετε. Θα πάρω λίγο Λειβαδίτη, θα βρω και κανένα ακόμα τσιτάτο στο Google και να τα likes και η αποθέωση. Έχω οργανώσει καταλήψεις εγώ. Στην ηλικία σας ήμουν ήδη 45 χρονών».

Πρέπει να της άρεσε πολύ η ανάρτηση του Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δίνει μισθό από το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πόπη Τσαπανίδου. Όχι. Την πληρώνει με αποφθέγματα και εκθέσεις που έγραψε στην Γ΄Λυκείου όσο προετοιμαζόταν για τις Πανελλήνιες.

Γιατί ο Αλέξης δεν έχει επικοινωνιολόγους. Στον ελεύθερο του χρόνο σκαρώνει στιχάκια και στην πολιτική του διαδρομή έγραφε πάντοτε μόνος τα κείμενα του. Η απαράμιλλη ευφράδεια λόγου του εξάλλου, το έχει αποδείξει.

Κάπως έτσι πρέπει να το έχει στο μυαλό της η Πόπη Τσαπανίδου. Μετά το «Πρόεδρε έλα με φόρα», προβάρει στο μυαλό της την παιανική φράση «Ανέβα στο βήμα σύγχρονε Πρωταγόρα»!

Ξεκάθαρα της άρεσε πολύ η ανάρτηση και η επικοινωνιολογική προσέγγιση και πρέπει να νιώθει σαν fan του Notorious Big που τραγουδάει Tupac. Το καταλαβαίνει κανείς από το ότι αφιέρωσε χρόνο για να βρει σε ποιο σημείο θα την «χτυπήσει» και επειδή δεν βρήκε, κατέληξε να πει ότι του την έγραψαν άλλοι.

Κάτι τέτοια λέγαμε και στο δημοτικό. «Κυρία είναι ζαβολιά, την έκθεση του Γιωργάκη του την έγραψε η αδερφή του που πάει πανεπιστήμιο».

Κι αυτό που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν το κύριο επιχείρημά της («Ακόμη και αυτή τη συγνώμη, όμως, δεν έχει το σθένος να την αναλάβει ο ίδιος. Σπεύδει να τη μοιραστεί με όσους κυβέρνησαν πριν από αυτόν για να μην αναμετρηθεί ποτέ με τις δικές του ευθύνες. Και για να μην δώσει ούτε μισή απάντηση στα γιατί που μας πληγώνουν»), το παραπέταξε στο τέλος.

Όπως ο Πανούσης λέει στο τραγούδι Νεοέλληνας ότι του αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος, έτσι και στην Πόπη πρέπει να της αρέσει στα κρυφά κι ο Μητσοτάκης.

Ίσως η Πόπη Τσαπανίδου θα πρέπει να βρει τα τηλέφωνα των επικοινωνιολόγων του Μητσοτάκη, να τους συναντήσει σε κάποιο γκαράζ τα μεσάνυχτα με μια βαλίτσα και να τους πει «πόσα θέλετε για να έρθετε μαζί μου;».