Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους με αίτημα, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν, όπως αναφέρουν, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. και προς το υπουργείο Εσωτερικών.

«H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει ότι μπορεί με σκοπό να απαξιώσει τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και να τις παραδώσει βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν για το εύκολο κέρδος και τη σύνθλιψη κάθε έννοιας κοινωνικού δικαίου. Κυβέρνηση και συμφέροντα βαδίζουν χέρι-χέρι προκειμένου να εξουθενώσουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες και να λεηλατήσουν ότι απέμεινε από τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζει:

«Η αντίδραση στα σχέδια εξόντωσης των εργαζομένων, οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά, είναι επιτακτική και μονόδρομος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κυβέρνηση και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να στοχοποιούν Αιρετούς γιατί τολμούν απλά να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους, αναγνωρίζοντας πώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές και επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του με σκοπό τη σωστή λειτουργία των Υπηρεσιών των Δήμων».

Στο πλαίσιο αυτό τα αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:

  • Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Τη μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των
  • Δημοτών που τους εξέλεξαν.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Κίνηση στους δρόμους

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ακαδημίας λόγω της πορείας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η πορεία κινείται προς την ΚΕΔΕ και θα οδεύσει προς το υπουργείο Εσωτερικών στην Βασ. Σοφίας.

Κίνηση τώρα θα συναντήσουν οι οδηγοί στους εξής δρόμους:

-Άνοδος Κηφισού από το ύψος του Περιστερίου προς τη Νέα Φιλαδέλφεια
-Κάθοδος Κηφισού κατά μήκος του Περιστερίου
-Στην Παραλιακή προς τον Πειραιά από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού προς την Καλαμακίου