🔺 Σε τέτοιο, πένθιμο και βαρύ κλίμα, ποιος ασχολείται με τις εκλογές; Κι όμως, και στου Μαξίμου και στα επιτελεία των κομμάτων δεν επαναπαύονται. Και, παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν ότι μετά τα Τέμπη… κάηκε η 9η Απριλίου, με δύο νέες επικρατέστερες ημερομηνίες: 14 και 21 Μαΐου.

🔺 Αν η στήλη πόνταρε, θα ήταν ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, βοήθειά μας.

🔺 Νομοτελειακά, οι δεύτερες εκλογές πάνε για 2 Ιουλίου, ήτοι η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση εκείνο το βράδυ για 360 ημέρες – ρεκόρ που από την εποχή του σημιτικού ΠΑΣΟΚ έχει να εμφανιστεί στην ημερολογιακή… αντοχή μιας κυβέρνησης.

🔺 Μεγάλη ή μικρή, δεν έχει σημασία, αλλά η αλήθεια είναι ότι ενοχλήθηκαν στην κυβέρνηση που ο Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε εκ νέου εκτός γραμμής κόμματος και έλεγε (στου Γιώργη του Αυτιά τα μέρη) με στόμφο πως «όλα λειτουργούσαν κανονικά στα Τέμπη».

🔺 Μα και ο Νίκος Φίλης, που άρχισε να μιλάει για ξέσπασμα της νεολαίας α λα Γρηγορόπουλο, εκτός κομματικής γραμμής δεν βγήκε;

🔺 Η… Πολακιάδα έλαβε προσωρινό pause στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι για πολύ. Η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ελέγξει μη διαγράφοντάς τον από το κόμμα. Η ιστορία, πρόεδρε, έχει αποδείξει ότι ο (ακόμη και ο εσωκομματικός) ισαποστακισμός, δεν βοηθά.

🔺 Αλήθεια, πού χάθηκε τόσες ημέρες ο κατά τα άλλα λαλίστατος Χρήστος Σπίρτζης; Προκάτοχος του (παραιτηθέντος) Κώστα Καραμανλή ήταν επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Τι φοβάται;

🔺Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δεν δείχνει να φοβάται. Και επειδή γνωρίζει καλά τι πρέπει να γίνει στη μετά-Τεμπών εποχή, έστειλε ήδη τον Χρήστο Τριαντόπουλο στη Λάρισα για να δει ιδίοις όμμασι τι έγινε και, κυρίως, τι πρέπει να γίνει. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρµόδιος για θέµατα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης, είναι από τους πλέον έμπιστούς του.

🔺Ειρήσθω εν παρόδω, τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν ως υποκριτική την απολογική ανακοίνωση Μητσοτάκη. Και όχι εν αδίκω, άργησε πέντε ημέρες. Αλλά αφενός ήταν to the point αφετέρου, επειδή… φορέθηκε πολύ, μάθετε και κάτι: μόνος του την έγραψε. Εστειλε τους επικοινωνιολόγους για ξεκούραση. Κι αυτό λέει πολλά – και για το συναισθηματικό βάρος που σηκώνει ο πρωθυπουργός.

🔺Αντίστοιχα, ουδείς μπορεί να ψέξει τον Αλέξη Τσίπρα που αγκάλιασε μια δακρυσμένη μάνα στα Τέμπη. Οι πολιτικοί δεν έπαψαν να είναι άνθρωποι, πολλώ δε μάλλον οι αρχηγοί.

🔺Αντίθετα, μπορεί να τον ψέξει ο οποιοσδήποτε για την εκκωφαντική, αρχηγική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα Τέμπη. Προφανώς είναι συνυπεύθυνος και το κρυφτούλι είναι σαν τον ισαποστακισμό: δεν βοηθά.

🔺Η Μetron Analysis του Στράτου Φαναρά είναι η πρώτη εταιρεία που φαίνεται να έχει πάρει εντολή από του Μαξίμου να διενεργήσει την πρώτη δημοσκόπηση μετά το δραματικό δυστύχημα στα Τέμπη.

🔺Και κάτι ανάλαφρο για το τέλος: ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, προεκλογικά, με δεξί χέρι τη Μαρία Χούκλη, η οποία το 2004-09 ήταν μαζί με την Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ.