Μια νέα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία έκανε πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» υπάρχει μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας σε ξενοδοχείο της οικογένειας του Γ. Ραγκούση. Η ουκρανικής καταγωγής εργαζόμενη αναφέρει ότι μεσολάβησε και «τακτοποίησε» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του κ. Ραγκούση, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Σε ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η ίδια η Σβετλάνα Αργύρη να μιλά και αναφέρει: «Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η πρώην γυναίκα του κ. Ραγκούση και δεν με ασφάλισε. Ηρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζητήσαν τα χαρτιά.

Εγώ λέω ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη έχω τα πάντα, άδεια και μετά η κ. Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν ήμουν ασφαλισμένη και με έδιωξε. Εγώ στεναχωρήθηκα και λέω γιατί, για ποιο λόγο, έδωσα όλα τα χαρτιά μου.

Η κ. Κατερίνα μου είπε ότι έφαγε από εμένα 10.000 ευρώ πρόστιμο και αναρωτήθηκα πού κολλάω εγώ; Μου είπε ‘δεν μπορούσες να πεις στον κύριο που ήρθε για έλεγχο ότι είσαι τουρίστρια;». Δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο όμως, με πιάσανε με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα.

Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο και ξαφνικά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι τα σκεπάσανε, δεν ξέρω. Μετά ήρθε ο κύριος Ραγκούσης, τακτοποιήσανε το θέμα γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω βουλευτής τι είναι και το τακτοποιήσανε».

Μάλιστα προσθέτει πως «μόλις έγιναν όλα αυτά με τον έλεγχο, ήρθε με το αεροπλάνο επί τόπου ο κ. Ραγκούσης και τα τακτοποιήσανε όλα».

Όπως καταγγέλλει η κυρία Σβετλάνα Αργύρη, ουκρανικής καταγωγής, παντρεμένη με Έλληνα πολίτη με άδεια παραμονής σε ισχύ, η ίδια εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά την περίοδο 2016-2017 χωρίς να έχει ασφαλιστεί βάσει του νόμου, γεγονός που η ίδια έμαθε με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο.

Για την ιστορία και μόνο, επισημαίνεται πως εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου ήταν ακόμη παντρεμένοι, αφού μέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγματοποιούσαν κοινό «πόθεν έσχες», παράμετρος που καταδεικνύει ότι είχαν ενεργούς (και) νομικούς δεσμούς.

Ραγκούσης: «Το ξενοδοχείο δεν ήταν ποτέ δικό μου»

Για αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία κάνουν λόγο οι δικηγόροι του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά. Ο τομεάρχης Διαφάνειας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του στα social media υπογραμμίζει ότι το ξενοδοχείο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα, «δεν ήταν ποτέ δικό μου».

Ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τώρα περάσαμε σε Ουκρανή καθαρίστρια ξενοδοχείου που – μικρή λεπτομέρεια – δεν ήταν ποτέ δικό μου! Όμως, το μόνο που καταφέρνετε κ. Κουρτάκη είναι να ανεβάζετε το ύψος της αποζημίωσης που θα κληθείτε να καταβάλετε ως κοινός συκοφάντης» ενώ καταλήγει σημειώνοντας:

«Παραθέτω τη δήλωση των δικηγόρων μου καθώς και του Χρ.Ρούσσου που αποκαθιστά πλήρως την αλήθεια και συντρίβει τα ψέματά τους».

Αναλυτικά η δήλωση των δικηγόρων του Γ. Ραγκούση:

Με το τελευταίο της δημοσίευμα η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» παραθέτει εκ νέου καταφανώς αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία για το πρόσωπο του εντολέως μας, Ιωάννη Ραγκούση, Βουλευτή.

Προφανώς ούτε η χυδαία αυτή επίθεση πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Οι κοινοί συκοφάντες σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο, γι’ αυτή την απροκάλυπτη παραποίηση της πραγματικότητας και πλαστογράφηση της αλήθειας.

Για τον Ιωάννη Ραγκούση
Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Θεόδωρος Π. Μαντάς
Ευάγγελος Δ. Γεωργακόπουλος»

ΝΔ: «Έκθετος ο Τσίπρας από τα καμώματα Ραγκούση»

Τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση του Γ. Ραγκούση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ:

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας Παραπολιτικά ο Mr Villa της Πάρου – που προκάλεσε το πανελλήνιο με την προκλητικής χλιδής βίλα που νοικιάζει στο κοσμοπολίτικο νησί εμβαδού 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα και την οποία προκλητικά κατασκεύασε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου- αποκαλύπτεται σύμφωνα με μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, ότι μεσολάβησε και τακτοποίησε τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση παρά μόνο φθηνές δικαιολογίες, ενώ αποφεύγει συστηματικά να δηλώνει τα εισοδήματα του από τη συγκεκριμένη κατοικία από το πόθεν έσχες του κι εξακολουθεί να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο προκλητικός κ. Ραγκούσης με χθεσινή του ανάρτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμβάν και κρύφτηκε πίσω από την αναφορά της ανάρτησης πρώην συγγενή του που ενώ επιβεβαιώνει την απασχόληση της εν λόγω εργαζόμενης στο οικογενειακό τους ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου, χρησιμοποιεί τον απαράδεκτο όρο της υποψήφιας εργαζόμενης.

Τι σημαίνει υποψήφια εργαζόμενη; Υφίσταται ως νομικός όρος;

Μια υποψήφια εργαζόμενη μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς ο εργοδότης της να την ασφαλίζει όπως η ίδια ισχυρίζεται; Είναι συμβατή αυτή η πρακτική με την εργατική νομοθεσία ή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Αποδέχεται ο δήθεν φιλεργατικός κ. Τσίπρας ως πολιτική συμπεριφορά ένας βουλευτής του να τακτοποιεί το πρόστιμο που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί μια εργαζόμενη σύμφωνα με τα λεγόμενα της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση και αφού προηγουμένως είχε δώσει τα χαρτιά της για να εργαστεί και το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που τακτοποίησε ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί;

Ο κ. Ραγκούσης παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τον καλύπτει, όπως κάνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα να κόπτεται δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων;»