Η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης και η επιθυμία που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στο τέλος της δεύτερης τετραετίας, οι πολίτες να νιώθουν απολύτως ικανοποιημένοι με το επίπεδο της δημόσιας Υγείας.

Είναι δεδομένο ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν και ικανότατους γιατρούς και εξαιρετικούς νοσηλευτές. Επίσης δεδομένο είναι ότι όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και έχουν στηρίξει την υγεία σε πολύ δύσκολες περιόδους. Υπάρχει, όμως και μια δυσάρεστη αλήθεια, που λέει ότι η υποστελέχωση και οι ελλείψεις προκαλούν προβλήματα που ξεκινούν από την καθημερινότητα και την εύρυθμη λειτουργία μέχρι την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Δέσμευση του Μητσοτάκη είναι να γίνουν από το πρώτο κιόλας διάστημα βήματα για να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. Γι’ αυτό και σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας όπου θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναπληρώτρια υπουργό, Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους δύο υφυπουργούς Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Σε αυτή την πρώτη επίσημη επαφή θα επισημανθούν τα προβλήματα, αλλά και τρόποι με τους οποίους μπορούν να λυθούν κάποια εξ αυτών. Κάτι βασικό που απασχολεί για παράδειγμα είναι η στελέχωση του ΕΚΑΒ που δεν έχει επαρκή πληρώματα ή η ενδυνάμωση σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερα περιστατικά από αυτά που αντιμετωπίζουν ώστε να μη φεύγει η πλειοψηφία προς τα μεγάλα νοσοκομεία και δημιουργείται… έμφραγμα.