🇬🇷 Τα ‘φερε έτσι η συγκυρία (βλ. 25η Μαρτίου) που Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκαν μαζί, υποχρεωτικά. Οι δύο αρχηγοί παρέστησαν σε εκδήλωση της Βουλής στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου Κωσταντίνου Τασούλα (παρουσία μεταξύ άλλων της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Νίκου Παναγιωτόπουλου) και δεν αντάλλαξαν λέξη, μη σας πω… και βλέμμα.

🤝 Οι πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που υποστήριξε (σε δύο διαφορετικές ομιλίες του) ότι σε τυχόν συγκυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ούτε Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, οδήγησαν σε έναν «πόλεμο ανακοινώσεων» μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του κινήματος. Η αλήθεια είναι πως επί τούτου, Μητσοτάκης και Τσίπρας σε ανύποπτο χρόνο συμφώνησαν (σ.σ. ναι, έχει γίνει κι αυτό) ότι σε συγκυβέρνηση πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

🟢 Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης, άπειρος γαρ, την πάτησε επικοινωνιακά μιλώντας για τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό. Προφανώς και το τρίτο κόμμα της χώρας δεν θέλει (συγ)κυβέρνηση με επικεφαλής τον αρχηγό του πρώτου ή του δεύτερου. Αλλά δεν το λες δημόσια. Το πας πλαγίως: θα δούμε, καθίστε να γίνουν πρώτα οι εκλογές να δούμε ποσοστά, δυνάμεις κλπ. Αμ, το άλλο; «Μόνο με διψήφιο ποσοστό και μόνο στις πρώτες εκλογές» θα μπει, λέει, το ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση. Δηλαδή τον Ιούλιο ο Ανδρουλάκης θα κάνει μπάνια στην Ελούντα και δεν θα απαντά στις κλήσεις;

🗳️ Γνώστες της πολιτικής όμως ερμηνεύουν διαφορετικά την εν λόγω τοποθέτηση Ανδρουλάκη: ότι δεν επιθυμεί, όχι «άγνωστο Χ» αλλά κανέναν και τίποτε για ψάχνει προκαταβολικά προφάσεις για να μη συμπράξει με κανένα κόμμα είτε μετά τις πρώτες, είτε μετά τις δεύτερες εκλογές – αλλά και να μη χρεωθεί ένα ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

🔵 Να και μια δημόσια φωνή από τη ΝΔ υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή. Ήρθε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» τις προάλλες στην ΕΡΤ διότι «οι πολιτικοί κρίνονται από την κοινωνία» ενώ έμμεσα παραδέχθηκε ότι οδεύει για υποψήφιος στην Ηλεία.

📺 Λέγεται πάντως ότι ο Μητσοτάκης επηρεάστηκε εν μέρει κι από το πρόσφατο γκάλοπ της GPO για το Star, όπου το 64,6% απάντησε ότι δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ωστόσο 6 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά…

📜 Παρεμπιπτόντως, ο «Αβραμό» είναι ένας από τους… πόσους πρώην αρχηγούς κομμάτων στη ΝΔ; Είχε ιδρύσει κάποτε το ΚΕΠ (που δεν κατέβηκε ποτέ σε εκλογές), υπάρχει φυσικά και ο Αντώνης Σαμαράς της αείμνηστης Πολιτικής Άνοιξης μα και η Ντόρα Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία…

⏳ Πώς και το θυμήθηκα; Το 2012, εν όψει των εκλογών, η ΔηΣυ κατετάγη στη δέκατη θέση και μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών για τον Ιούνιο, συμπορεύτηκε με τη Νέα Δημοκρατία. Μια απόφαση που εξόργισε τον τότε ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη, που αποχώρησε συνεχίζοντας ως ανεξάρτητος παρά τη χρόνια κοινή του πορεία με την Ντόρα στον δήμο Αθηναίων. Κατόπιν προσχώρησε στο κόμμα «Δράση», η οποία το 2017 εντάζθηκε στη ΝΔ, τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε υφυπουργός στο Οικονομικών κι ένα χρόνο μετά αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.

↗️ Ο Σκυλακάκης, τον Μάρτιο του 2022, ορκίστηκε βουλευτής Επικρατείας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αντικαθιστώντας την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου και οδεύει ξανά για το Επικρατείας, όντας προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Μαθαίνω ότι για το Επικρατείας της ΝΔ οδεύει και η Μίνα Γκάγκα.

✖️ Δραστήρια παραμένει στην επαρχία η ΟΝΝΕΔ, στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα νέοι και νέες ανά την ελληνική επικράτεια που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα με έδρα τον τόπο τους. Τις προάλλες, μέλη της επισκέφτηκαν το Άργος και το Ναύπλιο, ενώ συναντήθηκαν με τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανό και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτη Ζαχαριά. Απών, για μία ακόμη φορά, ήταν ο δήμαρχος Άργος Δημήτρης Καμπόσος που προ μηνών είχε… αυτοπροαναγγείλει την άρση της διαγραφής του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – κάτι που φυσικά δεν έγινε, ούτε θα γίνει. Δεν ανήκει πλέον στη ΝΔ, ούτε υπάρχει καμία σκέψη να επανέλθει.

🆕 Για την περιφέρεια της Χαλκιδικής, μετά την απόσυρση του επί σειρά ετών βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά (καθώς είναι 83 ετών πια), στο τραπέζι είναι τα ονόματα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, του πρώην βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γρηγόρη Τάσιου.

✈️ Σε προεκλογική περίοδο μπαίνει το Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη στη Λαμία (σήμερΑ) ετοιμάζει επισκέψεις στα Γιάννενα την Παρασκευή και την επόμενη Τετάρτη στη Μυτιλήνη. Μιας και ο λόγος για τη Φθιώτιδα, μια από τις εκκρεμότητες που δεν έχει ακόμη λήξει είναι η υποψηφιότητα του Θέμη Χειμάρα, που μάλλον δεν θα είναι τελικά ξανά στα ψηφοδέλτια.

📚 Άλλοτε αντίπαλοι, νυν… σύμμαχοι, πολιτικά, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Στέλιος Κούλογλου, θα παρουσιάσουν σήμερα, ο καθένας το βιβλίο του, από κοινού τα βιβλία τους στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Ο Κούλογου έγραψε το «Η Κενή Διαθήκη του Μωυσή: Έργα και ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη» και ο Κύρτσος το «Ελλάδα 2019-23. Μεταξύ ευρωπαϊκής προοπτικής και βαλκανικής διολίσθησης».

⛴️ Την παραίτηση του από το Δ.Σ. του ΟΛΘ και τη θέση του γενικού διευθυντή επενδύσεων του Λιμένος Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο Αρτούρ Νταβιντιάν, δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη στις εν Ελλάδι επενδύσεις του και διευθύνων σύμβουλος της Dimera. Προσεχώς θα αποκαλυφθούν και οι λόγοι

⚒️ Μεγαλοπαίκτες του συστήματος πλέον οι Δημήτρης Μπάκος, Γιάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξαρχος. Από εκεί που εν Ελλάδι ακούγονταν μόνο για τον… Αστέρα Τρίπολης, γιγαντώθηκαν την τελευταία διετία επενδύοντας πακτωλό εκατομμυρίων – τα οποία δεν τους λείπουν, με τόσες επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Οι ιδιοκτήτες της Volton αρχικά πούλησαν τις μετοχές τους στην Ελλάκτωρ στον όμιλο Βαρδινογιάννη και κατόπιν απέκτησαν την Intrakat και, μέσω αυτής, την ΑΚΤΩΡ δημιουργώντας τον δεύτερο ισχυρότερο «πόλο» στον κατασκευαστικό κλάδο, πίσω µόνο από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

⤴️Παράλληλα, μέσω της εξαγοράς της Attica Bank και της συγχώνευσής με την Παγκρήτια Τράπεζα δημιουργούν σύντομα το πέμπτο μεγάλο τραπεζικό σύστημα της χώρας ενώ χτίζουν το νέο μιντιακό σύστημα έχοντας ξεκινήσει από τα Action24, Attica TV και Flash.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com