↙️ Η πρωθυπουργική ατάκα «κυβέρνηση με ένα κόμμα και όχι με ένα χρώμα» έχει δώσει λαβές για πολλές παρασκηνιακές κουβέντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε άμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον όρο της αποστασίας, θυμίζοντάς του το 1965 (και τον πατέρα του). Βέβαια, αποστασία -με την κυριολεκτική έννοια του πολιτικού όρου- είναι να αποχωρήσεις από το κυβερνών κόμμα για… να το ρίξεις. Όχι για να το στηρίξεις για να βγει.

📣 Απορίας άξιον βέβαια, πώς ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για αποστασίες και άλλα. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζευτεί το μισό… παλιό ΠΑΣΟΚ – και όχι μόνο. Ποιος ξεχνάει πως, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών το 2019, όταν ο Πάνος Καμμένος αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν αποστασία τούτο, πρόεδρε;

🔄 Βασίλης Κόκκαλης, Ελενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος έφυγαν από τους ΑΝΕΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού αλλά και τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου της Ενωσης Κεντρώων. Ενώ ο Τσίπρας μιλά δημόσια για κυβερνήσεις-κουρελού, μιλάει με λόγια κουρελούς. Για πέταμα.

📺 Έδωσε… και δεν έδωσε απαντήσεις χθες στον ΣΚΑΪ, παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ της Σίας Κοσιώνη, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν έδωσε όνομα του πρωθυπουργού «αγνώστου Χ», ευλόγως, αλλά το εξήγησε: αν υπάρξει από κοινού μετεκλογική συμφωνία με συνεργαζόμενο κόμμα. Πολλά τα «αν» από τον πρόεδρο, κακώς άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με δαύτο. Και δεν εξήγησε αν θα είναι εκλεγμένος ή εξωκοινοβουλευτικός ή από ποια παράταξη.

😅 Θα μπορούσε να πει ότι τα αρχικά αυτού που συλλογίζεται ξεκινούν από… ΒΒ. Αλλά αν του ερχόταν ο Αλέξης Τσίπρας για συγκυβέρνηση και πετούσε το όνομα του Κώστα Καραμανλή, φερ’ ειπείν, πώς θα αντιδρούσε το (μισό και παραπάνω) ΠΑΣΟΚ που δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει;

👩‍🦳 Σεναριολογία μεν, αλλά μιας και είναι στην επικαιρότητα, ακούγεται (επί τούτου) έντονα το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Λέτε να ήρθε η ώρα, μετά την πρώτη γυναίκα ΠτΔ, και για την πρώτη πρωθυπουργίνα;

🗳️ Ο Ανδρουλάκης δεν έδωσε απάντηση ούτε για τον Αντρέα Λοβέρδο, ντριμπλάροντας την Κοσιώνη, η οποία δεν πολυεπέμεινε στο (έμμεσο) ερώτημα περί διαγραφής… Εμφανώς διστάζει. Και λογικό: το 2019 σε σύνολο 18.615 ψήφων στο ΠΑΣΟΚ στα Βόρεια της Β’ Αθηνών είχε πάρει 9.946 ψήφους. Κι αν διαγραφεί, η πλειονότητα αυτών ίσως στραφεί στη ΝΔ.

👋 Η ατάκα Μητσοτάκη «οι πολίτες περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καβγάδες» στην τελευταία του ανάρτηση, «φωτογράφισε» φυσικά τους Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Δένδια. Ο πρώτος αναφέρθηκε σε δημοφιλείς υπουργούς που δεν πέφτουν στη φωτιά την κρίσιμη ώρα, ο Δένδιας ότι «ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ». Θα φανεί αν το ζήτημα λύθηκε…

🔣 Εκλογές ενόψει και κυκλοφόρησαν και οι πρώτες αποδόσεις για τις εκλογές από τις στοιχηματικές: φως φανάρι η πρωτιά της ΝΔ. Το κύριο ερώτημα είναι η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τα όρια να κυκλοφορούν στο 2,75% και στο 3%.

🔙 Γύρισε το… μπιφτέκι ο Άκης Σκέρτσος. Ενώ κυοφορούνταν έντονα και η ενόχληση του Μαξίμου για την ατάκα του «εγώ δεν είμαι ΝΔ», και η φήμη ότι εντέλει δεν θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την προεκλογική περίοδο, η χθεσινή του εμφάνιση στο δελτίο του Mega έκλεισε στόματα. Και επειδή εμφανίστηκε στο top (βάσει τηλεθέασης) δελτίο μα και επειδή ούτε καν πτοήθηκε απέναντι σε κοτζάμ Ράνια Τζίμα, η οποία δεν αφήνει τους καλεσμένους σε χλωρό κλαρί. Κοντολογίς, η φωτιά μάλλον έσβησε πριν εξαπλωθεί.

5️⃣ Προ αυτού, ακουγόταν το όνομα της Σοφία Ζαχαράκη αλλά έτσι θα «καιγόταν» η υποψηφιότητά της στην Ανατολική Αττική – και το κορίτσι έχει κάνει μεγάλο προεκλογικό αγώνα. Άλλωστε στην περιοχή πέντε υποψήφιοι διεκδικούν τέσσερις θέσεις: Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας, Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Βλάχος οι άλλοι.

🤯 Παρεμπιπτόντως ήταν λάβρος εναντίον του Στέλιου Πέτσα ο «γαλάζιος» δήμαρχος Δωδώνης, Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου. Υποστήριξε ότι 13 από τους 18 δήμους της Ηπείρου δεν εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα του ταμείου ανάκαμψης με ευθύνη του υπουργού επειδή, ως είπε, όρισε περιορισμό για την ένταξη στο πρόγραμμα «Οδικής Ασφάλειας» τον πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων, συμπεριλαμβάνοντας και τους τουριστικούς Δήμους.

🗳️ Δεν έχει κλείσει ακόμη το ζήτημα των υποψηφιοτήτων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Άγνωστο αν ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας διεκδικήσει εκ νέου την επανεκλογή του, μάλλον ναι αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διαψεύσει τις επαφές με τον Κώστα Βλάση και τον Νίκο Ταγαρά για να πάρουν (έστω και άτυπα) το χρίσμα.

🗳️ Υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στον δήμο Θερμαϊκού, θα είναι ο δημοφιλής τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή. Παρών στη συμφωνία ήταν και ένα ακόμα τραγουδιστής, ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, που χαριτολογώντας ο Τσαμασλής τον χαρακτήρισε «ενορχηστρωτή» της υποψηφιότητας Καρρά.

🇷🇺 Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο Ρώσος εθνικιστής που αποκαλείται το «μυαλό του Πούτιν» έκανε αίτημα φιλίας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Facebook και ο άλλοτε επικεφαλής της ΛΑΕ το κοινοποίησε, δηλώνοντας περιχαρής και ότι είναι τιμή του. αν δεν τον ξέρετε, ο Ντούγκιν δηλώνει… αντικομμουνιστής.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com