Πολλά και διάφορα είναι τα αντικείμενα συζήτησης γύρω από το πρόσωπο του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ μια και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βρει τον τρόπο να στρέψει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Με την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές, την άνεση και την αυτοπεποίθηση που επιδεικνύει μπροστά από τον φακό και το γενικότερο στυλ του, ο Κασσελάκης αποτελεί πόλο έλξης για τους δημοσιογράφους και τα μίντια, ενώ έχει κερδίσει και τη συμπάθεια μεγάλης μερίδας του κόσμου.

Ένα από τα θέματα που κουβεντιάζονται αφορά και στη στρατιωτική του θητεία. Ο νέος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και χθες, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, «έπαιξε» θέμα για το τι ισχύει στην περίπτωσή του.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι:

  • Εφόσον είναι άνω των 35 ετών μια και έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
  • Για τον ίδιο λόγο, αυτόν της ηλικίας του, έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.