Βούτσης και Σκουρλέτης ακολουθούν το δρόμο Σταθάκη, την ώρα που οι νέες δηλώσεις Δρίτσα αναφορικά με την στρατηγική Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιούν για αντίσταση στη «γελοιότητα».

Με το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται όλο και πιο «βαρύ», δεδομένης της απομάκρυνσης στελεχών που διαφωνούσαν και ασκούσαν σκληρή κριτική στο πρόσωπο της νέας ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι… αποχωρήσεις φαίνεται να αυξάνουν σε αριθμό, αφού ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθάρισαν με επιστολή τους στους γραμματείς του κόμματος, μία μέρα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ότι θα αποτελέσουν παρελθόν για το κόμμα.

Την έντονη αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα νωρίτερα, προκάλεσε το «διάγγελμα» Κασσελάκη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να προχωρήσει στη διαγραφή 4 στελεχών (τον Βίτσα, τον Τζουμάκα, τον Σκουρλέτη, τον Φίλη) μια και κάνει λόγο για πρακτικές που θυμίζουν ρωμαϊκή αρένα και κοινωνικό αυτοματισμό στην πολιτική ζωή, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του κόμματος σε αντίσταση.

Πάντως, η ακολουθία των εξελίξεων εντός της Κουμουνδούρου αποτυπώνεται και στο νέο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αφού οι απωλήσεις δημοσιογράφων που αποδοκίμαζαν την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, έφερε αντιδράσεις.

Την απόλυσή του από το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Σβέρκος, αφήνοντας αιχμές ότι «το σχέδιο για την “αποπαρασίτωση” του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα».

Μαζί του, όπως έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, απολύθηκαν και οι Θεόφιλος Σιχλετίδης, Σπύρος Ραπανάκης και Γιάννης Σμυρλάκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του Σπύρου Ραπανάκη

«Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου “δεν ταιριάζω” στο νέο πρόγραμμα.

Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα.

Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakisκαι ο Θεόφιλος Σιχλετίδης,

Σε κάθε περίπτωση, it’s been a great ride που λέμε και στο Κερατσίνι.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια, το ραδιόφωνο που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπώ πολύ, τους ηχολήπτες και τις ηχολήπτριες, τα παιδιά στο τηλεφωνικό, τους συναδέλφους που μου έκαναν την τιμή να έχουμε τόσες συζητήσεις στον αέρα. Και πως παρέλειψα, αρχικά, την αγαπημένη μου Ηρώ ( Σορυ για μια δυο αναφορές που ξεχάστηκαν). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές και στις ακροάτριες για την παρέα και την στήριξη.

Και φυσικά, το πιο μεγάλο ευχαριστώ, στον αγαπημένο μου Γιάννη Σμυρλάκη. Έναν από τους πιο επαγγελματίες και εργατικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Έναν άνθρωπο με ατέλειωτα χιλιόμετρα στην ενημέρωση που σε αντίθεση με δεκάδες άλλους (ορισμένοι μάλιστα δεν έμαθαν ακόμα να περπατούν στα δυο πόδια) δεν καβάλησε το καλάμι, με απίστευτη σεμνότητα, εμπειρία, πάντα εκεί, έναν πλέον φίλο ζωής».

Τις τελευταίες ώρες συζητείται εντόνως πως στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην Ομπρέλα και τους αποχωρήσαντες, θα συζητήσουν το βράδυ της Παρασκευής την πιθανότητα να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Πώς θα το πετύχουν αυτό για έναν ηγέτη που εξελέγη μόλις πριν 1.5 μήνα, είναι κάτι…μυστηριώδες!