Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, όπου θα είναι και επί της ουσίας η πρώτη συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να δώσει το στίγμα της στρατηγικής του και για τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και για το κόμμα.

Συνεδριάζει, σήμερα, στις 16:30, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίθουσα της Γερουσίας, και η έναρξή της θα τελεστεί με ομιλία του προέδρου του νέου προέδρου.

Το ζήτημα παραμένει εάν οι αντιδράσεις που έχουν υπάρξει θα αποτυπωθούν και στη συνεδρίαση.

Ο κ. Κασελάκης πάντως, αναμένεται να δηλώσει ότι ο κεντρικός στόχος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να δώσει στους πολίτες την εναλλακτική πρόταση για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ αναμένεται να καλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και όλο το κόμμα και τα στελέχη να δώσουν ενωμένοι τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όχι μόνο την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πρόκειται δε να προτείνει νέους τομεάρχες και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Το επικρατέστερο έως τώρα σενάριο θέλει τον Παύλο Πολάκη να αναλαμβάνει συντονιστής τομεαρχών και τη Θεοδώρα Τζάκρη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένονται οι: Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός.