Ζήτημα αντικατάστασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με το που κηρυχθούν επίσημα οι εκλογές της 21ης Μαΐου, από υπηρεσιακό υπουργό έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή (07/04), δια των βουλευτών του Χρήστου Σπίρτζη και Πάνου Σκουρλέτη.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα παρουσιάζουν πιο τοξικές και επικίνδυνες συμπεριφορές, προσπαθώντας να χρεώσουν σε όλους τους άλλους τις δικές τους αποκλειστικές ευθύνες.

Γιατί είναι δική τους ευθύνη οι πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας, στην ΑΣΟΕΕ που έλεγαν ότι είχαν “καθαρίσει”. Είναι δική τους ευθύνη η πλήρης εγκατάλειψη του 12χρονου κοριτσιού, οι πυροβολισμοί και τα μαχαιρώματα κάθε τρίωρο, η αποδόμηση της Αστυνομίας και η δράση της μαφίας ακόμη και εντός του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σήμερα (07/04), έφτασε στο σημείο πολιτικού ξεπεσμού, να πει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό. Πλέον, τον έχουν καταλάβει και αυτοί που δεν τον ήξεραν. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών Μητσοτάκη, για αντικατάσταση του κ. Θεοδωρικάκου από υπηρεσιακό υπουργό αποδεικνύεται αναγκαιότητα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται ότι, μπροστά στις σκοπιμότητες, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Καμία αναστολή και κανέναν σεβασμό προς τη Δημοκρατία».

Τι δήλωσε ο Σκουρλέτης για τον Θεοδωρικάκο

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημείωσε ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξή του στον «Real FM 97,8»: «Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει κάνει, κατά καιρούς, εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις, αλλά νομίζω ότι με τη σημερινή δήλωσή του ανεβαίνει επίπεδο. Πρόκειται για δήλωση την οποία μόνο ένας πολιτικός προβοκάτορας μπορεί να  κάνει. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν είναι ένας “δημοσιολόγος”, είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και βγαίνει και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει νεκρούς».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει είναι να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να πει στον υπουργό: “Έλα εδώ, έχεις στοιχεία;”. Ή ο ίδιος, εάν είχε στοιχεία, να πήγαινε κατευθείαν. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Τι σήμα δίνει στους πολίτες; Δεν πρόκειται για μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων, πρόκειται για μια δήλωση διχαστική, που δυναμιτίζει και δίνει πράσινο φως στους πιο θερμόαιμους του κόμματός του να βγαίνουν στο δρόμο και να λένε στους πολιτικούς τους αντιπάλους, σε αυτούς που ξέρουν ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ότι θέλουν νεκρούς! Ο ίδιος είναι ένας πολιτικός γενίτσαρος, ως προς τη διαδρομή του, είναι γνωστό αυτό, αλλά υπάρχουν όρια».

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαφοροποιηθεί και να τον αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια και, εάν τον κατεβάσουν στις εκλογές, κάθε δημοκράτης πολίτης που ψηφίζει Ν.Δ. να τον “καταψηφίσει”. Πρόκειται για μια άκρως διχαστική δήλωση που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές, τις “μαύρες” εποχές της εμφυλιοπολεμικής περιόδου στη χώρα μας. Θα έλεγα ότι κι εσείς οι δημοσιογράφοι πρέπει να βγείτε μπροστά. Η δημοκρατική, δημοσιογραφική δεοντολογία πρέπει να «θέσει» ερωτήματα στον κ. Θεοδωρικάκο. Είναι πρωτάκουστο αυτό. […] Θα παραμείνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πηγαίνοντας προς τις εκλογές; Είναι δυνατόν;»