Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος έφεραν αντιδράσεις αρκετών στελεχών, ενώ δεν έλειψαν οι προτροπές απομάκρυνσης όσων των αμφισβητούν.

Χαρακτηριστική, ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής, Σωκράτη Φάμελλου για κατευνασμό, μια και υπήρξαν διαφωνίες που εκφράστηκαν και δημόσια μετά τις τροποποιήσεις της Τρίτης, στον απόηχο των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αντέδρασε δημοσίως, υποστηρίζοντας ότι ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από τα μέσα, ενώ σε παρόμοια δήλωση προέβη και ο πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε την Έφη Αχτσιόγλου, προτείνοντάς της να αναλάβει όποια θέση θέλει εκείνη, αλλά η απάντηση της ήταν αρνητική, αφού τόνισε ότι δεν είχε ενέργεια μετά από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις που πήρε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε με νόημα:

«Νομίζω ότι κανένας σχηματισμός και καμία ομαδική προσπάθεια δεν πρόκειται να πάει μπροστά χωρίς πειθαρχεία και οργάνωση. Και αυτό εννοώ όταν λέω ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει έτσι ούτως ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό».

Πρόσθεσε δε, πως οι θέσεις των μελών και οι αποφάσεις των οργάνων είναι σεβαστές και «ό,τι χρειάζεται να περνάει μέσα από τα όργανα, θα περνάει μέσα από τα όργανα»

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι πιο αιχμηρές τοποθετήσεις, αφού ο Νίκος Φίλης συνέκρινε τον Κασσελάκη με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ και επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το γεγονός ότι δεν πήρε θέση στην εκλογική αναμέτρηση και για την πτωτική τάση του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, αποτυπώνοντας την άποψη στελεχών από την τάση των 53.

Η απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη ήταν άμεση, υπογραμμίζοντας ότι «ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό», ενώ συνεχίζοντας επισήμανε πως «εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο Πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».