Θα μπορούσε, άνετα, να είναι ο τελικός του φετινού Champions League. Θα μπορούσε, δεν είναι, Η κληρωτίδα ανάγκασε Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου να διασταυρώσουν πολύ νωρίτερα τους δρόμους τους. Από τη φάση μόλις των «8» και μπορεί να μείνει μόνο ένας…

Αυτό που δεν ξέραμε όταν έγινε η κλήρωση ήταν πως αυτό το ντουέτο θα ήταν κι ένα Πεπ Γκουαρντιόλα Vs Τόμας Τούχελ. Ο δεύτερος όμως αντικατέστησε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν στους Βαυαρούς στο εντελώς αναπάντεχο και κάπως έτσι ο Καταλανός κόουτς βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν κόουτς που έχει κερδίσει στο γήπεδο το δικαίωμα να αποκαλείται «κακός του δαίμονας».

Παρότι ο γενικότερος απολογισμός είναι πολύ υπέρ του Πεπ, ο Τούχελ έχει πάντα αυτές τις τρεις συνεχόμενες νίκες το 2021 στον πάγκο της Τσέλσι (μέσα σε 6 μόλις εβδομάδες), μια εκ των οποίων, η πιο επώδυνη για το συνάδελφό του, στον τελικό εκείνης της χρονιάς στη Νο1 διασυλλογική διοργάνωση.

Οι έχοντες καλή μνήμη θα θυμάστε τη σκληρή κριτική που άκουσε τότε ο Γκουαρντιόλα επειδή άφησε τη Σίτι χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ στον τελικό. Η Τσέλσι του Τούχελ δεν είναι πως έκανε κάποια φοβερή εμφάνιση. Αλλά βρήκε το γκολ (Χάβερτς) που αρκούσε για τη διαφορά, για την κούπα και κέρδισε γενικώς τη μάχη του κέντρου, ελέγχοντας έτσι το τέμπο.

Πάντως οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις και πολλάκις έχουν στάξει μέλι ο ένας για τη δουλειά του άλλου. Και αυτό είναι το σωστό. Μεταξύ αρίστων…

Champions League: Η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου κάνει όνειρα μεγάλα

Στο άλλο ματς της ημέρας για τα προημιτελικά του Champions League, έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον. Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τόσο ψηλά στη διοργάνωση και φιλοδοξεί να το πάει ένα βήμα παραπέρα, κόντρα στην ασταθή Ίντερ.

Οι Αετοί προέρχονται πάντως από μια ήττα που πολύ τους πλήγωσε, απέναντι στην Πόρτο και είναι ένα ερώτημα αν θα επηρεαστούν ψυχολογικά. Ούτε οι «νερατζούρι» είναι στα καλύτερα τους – κάθε άλλο. Με συγκομιδή μόλις 4 βαθμών στα 6 τελευταία ματς στη Serie A ξέπεσαν εκτός 4άδας. Η Ευρώπη ως φάρμακο για ποιον εκ των δύο; Σήμερα, η απάντηση.

Το πρόγραμμα της Τρίτης

Champions League

Προημιτελικά

22:00 Μπενφίκα – Ίντερ  COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου    COSMOTE SPORT 2 HD

Champions League

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Τσέλσι (Αγγλία)

Ίντερ (Ιταλία) – Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Μίλαν (Ιταλία) – Νάπολι (Ιταλία)

Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν μία εβδομάδα αργότερα (18-19/4).

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Μίλαν / Νάπολι – Ίντερ / Μπενφίκα

Ρεάλ / Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι / Μπάγερν

Οι ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 9-10/5 και 16-17 Μαΐου αντίστοιχα.

***O τελικός θα φιλοξενηθεί στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου.