Οι Σαουδάραβες, επιδιώκουν ο νικητής της Saudi Pro League να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και θέλουν να καταθέσουν αίτημα για wild card στην UEFA ώστε στο άμεσο μέλλον να παίζουν στο Champions League.

Δημοσίευμα της «Marca», επικαλείται ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, βάσει των οποίων στα κεντρικά γραφεία της Αραβικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Ριάντ υπάρχει έντονη κινητικότητα, αφού οι Σαουδάραβες σκοπεύουν να λάβουν μέρος στο Champions League και αναζητούν τον τρόπο.

Στη χώρα της Μέσης Ανατολής υπάρχουν ήδη δύο διεθνείς διοργανώσεις υψηλού κύρους, όπως το Αραβικό Κύπελλο (Arab Cup) που διεξάγεται το καλοκαίρι (το οποίο κέρδισε πριν από λίγες ημέρες η Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο) και το παραδοσιακό Champions League d’ Asia, αλλά οι σεΐχηδες έχουν στοχεύσει και στην κορυφαία διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου.

Σκοπός τους είναι να κατατεθεί ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα προς την UEFA για να τους δοθεί μια «wild card» για πρόσβαση στη νέα φόρμουλα της διοργάνωσης τη σεζόν 2024/25, όταν θα περιλαμβάνει 36 ομάδες. Η επιπλέον θέση προορίζεται για τη νικήτρια ομάδα της Saudi Pro League, του κορυφαίου αραβικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Σύλλογοι όπως η Αλ Ιτιχάντ, η Αλ Αχλί, η Αλ Νάσρ, η Αλ Χιλάλ αφού γεμίσουν με αστέρια τα ρόστερ τους, θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επομένως, η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όπου θα ανταγωνιστούν τους καλύτερους συλλόγους της γηραιάς ηπείρου, συνιστά έξτρα κίνητρό τους σε κάθε επίπεδο.

Πάντως, το εγχείρημα παραμένει σύνθετο, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και την Ασιατική.