Πριν ξεκινήσουμε, ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε τούτο: Κάθε φανέλα, το αν αρέσει ή όχι, είναι στην τελική θέμα γούστου. Ναι υπάρχουν και τα άκρα. Ήτοι κάποιες που ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, τις βλέπεις και… σπας κουμπαρά για να τις αγοράσεις – αυτές μένουν κλασικές. Όπως και οι άλλες, αυτές δηλαδή που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είχαν… πιει κάτι όσοι τις σχεδίασαν και όσοι τις ενέκριναν. Ο μέσος όρος όμως (των διαφόρων εμφανίσεων) είναι ανοιχτός σε διαμάχες, διαφορετικές απόψεις.

Ήταν λογικό συνεπώς η νέα φανέλα της Εθνικής μας ομάδας να προξενήσει με το καλημέρα συζητήσεις και διαμάχες στα social media. «Κάθε γκολ της Εθνικής ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Όλη η Ελλάδα μια φανέλα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο χορηγός ένδυσης (Nike) στο (πολύ ωραίο, οφείλουμε να πούμε) σποτ της παρουσίασης, αλλά αυτό το «όλη η Ελλάδα» είναι μάλλον αφελές για την περίσταση. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον ως προς το «αρέσει-δεν αρέσει».

Εθνική Ελλάδας: Το… άρωμα Φινλανδίας και ο συνειρμός που κανείς δεν θα ήθελε να είχε γίνει!

Κάποιοι πρόταξαν ως χάντικαπ πως θυμίζει περισσότερο Φινλανδία παρά κάτι δικό μας. Αλλά ΟΚ, αυτό πάει κι έρχεται. Μεγαλύτερο κύμα αντίδρασης, πολύ κοντά στην οργή, γεννήθηκε από ορισμένους επειδή, όπως λένε, ο σταυρός που βρίσκεται σχεδόν σε όλο το μπροστά μέρος της φανέλας έχει μπει με τέτοιο τρόπο και παράπλευρες σκιές-χρωματισμούς που δημιουργεί συνειρμούς μια εικόνας που κανείς δεν θέλει να θυμάται, συγκεκριμένα ενός… αγκυλωτού σταυρού! Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να στείλουν στην ΕΠΟ mail διαμαρτυρίας, για να αποσυρθεί η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Αφήνουμε στην κρίση σας το αν αυτές οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες ή όχι. Αυτό που επιλέγουμε να κρατήσουμε είναι ότι η «γαλανόλευκη» ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο κάτι που περνάει απαραίτητα μέσω της πρόκρισης στο Euro 2024. O Γκουστάβο Πογέτ και οι παίκτες του αρχίζουν την «εκστρατεία» τους στην προκριματική φάση την Παρασκευή (24/3), με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, εκτός έδρας. Η νίκη προφανώς και είναι αδιαπραγμάτευτη, αυτό είπε άλλωστε και ο Ουρουγουανός προπονητής:

«Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. με το Γιβραλτάρ). Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό το παιχνίδι, το να μην κερδίσουμε. Έχουμε στο μυαλό μας ότι πάμε για την απευθείας πρόκριση και όχι για πρόκριση μέσω μπαράζ».

Photo Credits: Eurokinissi