Θα κάνει λάθος η Μπάγερν Μονάχου αν θεωρήσει πως επειδή απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν όλα βαίνουν καλώς. Μην ξεχνάμε ότι απέναντί της βρέθηκε ένα κλαμπ που έχει εθιστεί στην αποτυχία στο Champions League. Μια ομάδα που έπαιξε φοβισμένα, έχουσα χάντικαπ πριν καν τη σέντρα.

Οι Βαυαροί δεν ήταν πειστικά καλύτεροι από τους Παριζιάνους σε αυτούς τους δύο αγώνες που αντάμωσαν. Υπήρξαν διαστήματα πανικού, η ανάπτυξή του παιχνιδιού τους ήταν ενίοτε αργή και μπερδεμένη. Μην ξεχνάμε επίσης τη φάση-κλειδί που ο Ματάις ντε Λιχτ έσωσε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή, ήταν ακόμη 0-0 τότε.

Είναι η Μπάγερν Μονάχου και αυτό τα συνοψίζει όλα

Τίποτα πάνω τους δεν ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση πως ενδεχομένως να βρισκόμαστε εν αναμονή ενός «και τον Ιούνιο (σ.σ.: στις 10 θα γίνει ο τελικός) θα ‘ναι ωραία με την κούπα για παρέα».

Όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι δεν μπορεί να συμβεί. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι σίγουρα στους σοβαρούς υποψήφιους για την κούπα, είναι αφελής και ποδοσφαιρικά ανιστόρητος όποιος πιστεύει το αντίθετο. Το να κερδίζεις και στην κακή σου μέρα άλλωστε, γνωστό είναι αυτό, αποτελεί ίδιον των μεγάλων ομάδων, αυτών που στο τέλος γεμίζουν ράφια σε τροπαιοθήκες.  

Βρίσκεται για 21η φορά στα προημιτελικά του Champions League, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει κάτι παρόμοιο. Αλλά την Μπάγερν βέβαια, ενδιαφέρει μόνο να είναι η μία. Η νικήτρια στο φινάλε.

Ξεπερνώντας τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

To περασμένο καλοκαίρι, η Μπάγερν έχασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ας μην μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε ποιος φταίει περισσότερο, πραγματικά δεν έχει αξία πια. Ουσία είναι πως η θητεία του Πολωνού φορ στο Μόναχο είχε κάνει τον κύκλο της.

Το θέμα ήταν πως οι Βαυαροί, διαχρονικά και ιστορικά, είχαν πάντα στη σύνθεσή τους ένα 9άρι με τα όλα του – να μας συμπαθά ο τιμιός Ερίκ Μαξίμ Τσουπό-Μοτίνγκ, που κάνει πάντως τη δουλειά όπως έδειξε και χθες, ανοίγοντας το σκορ.

Αυτή τη φορά, αποφάσισαν να το πάνε αλλιώς. Εναλλακτικά. Με εισήγηση του Νάγκελσμαν, με την τόλμη που κομίζει ένας νέος αλλά γεμάτος καινοτόμες ιδέες και ικανότητες προπονητής. Τροποποιώντας το παιχνίδι τους, τον τρόπο που απειλούν την αντίπαλη εστία. Έχουν άλλωστε πληθώρα παικτών για να το κάνουν.

Με τη σεζόν να μην έχει ακόμα τελειώσει και με τον κίνδυνο να εκτεθούμε, θα πούμε πως αν κάποιος έχασε από το διαζύγιο, αυτός δεν είναι η Μπάγερν αλλά ο «Λέβα». Που πάντως υποστήριζε την πρώην ομάδα του δίχως να κρύβεται χθες (8/3), ανέβασε σχετικό post στο Instagram.

Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην πορεία του Νάγκελσμαν και της ομάδας του, υπάρχει και αίφνης ανταγωνισμός στην Bundesliga. Αλλά καλό κάνει αυτό. Σε κρατάει στην τσίτα μόνιμα, δεν χαλαρώνεις. Και αυτή η «έγνοια» ίσως να αποδειχτεί το έξτρα κάτι που θα κάνει στο τέλος τη διαφορά….