Το διογκωμένο «εγώ» είναι συνώνυμο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν δεν το ‘χε ως βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του, δεν θα ‘χε γίνει και ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τον όπλισε, γαρ, με απαράμιλλη θέληση και κίνητρο.

Συχνά όμως, τον κάνει να προχωρά σε δηλώσεις που δεν θα λέγαμε δα πως τον τιμάνε. Έστω σηκώνουν πολλή συζήτηση για το κατά πόσο ο παροιμιώδης εγωισμός του τον αφήνει να δει καθαρά τα πράγματα.

Όπως τώρα, που δήλωσε πως «το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας είναι καλύτερο από το MLS». Ρίχνοντας έτσι ένα έμμεσο «καρφί» προς τον αιώνιο αντίζηλό του, Λιονέλ Μέσι που σε αντίθεση με αυτόν είπε «όχι» στα πετροδόλαρα – για να πάει στην Ίντερ Μαϊάμι.

«Το πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας θα γίνει πολύ δυνατό, πολύ θεαματικό. Άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας. Σε 2-3 χρόνια θα είναι γεμάτο με μεγάλους παίκτες. Θα είναι πολύ ωραίο να το παρακολουθείς, θα δείτε»,

Μπορεί, δεν λέμε. Η δύναμη του χρήματος είναι σαρωτική όπως δείχνει η κάθοδος κάμποσων μεγάλων ονομάτων στη Σαουδική Αραβία (Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ, Ντιόγκο Ζότα, Καλιντού Καλιμπαλί, Ρούμπεν Νέβες) – και έρχονται κι άλλοι.

Όμως προς το παρόν η Αλ Νασρ είναι μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας σε σχέση με τις καλές της Ευρώπης, η βαριά ήττα (5-0) σε φιλικό με τη Θέλτα του Ράφα Μπενίτεθ το φανερώνει.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η… νεκρή Serie A

Είπε πάντως κι άλλα αμφιλεγόμενα σε αυτή τη συνέντευξη ο CR7. Όπως όταν ισχυρίστηκε πως η Serie A ήταν «νεκρό πρωτάθλημα πριν πάω εγώ στη Γιουβέντους. Μόνο μετά την άφιξη μου εκεί, αναγεννήθηκε».

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Αλ Νασρ εξέφρασε επίσης την άποψη πως η Ευρώπη είναι… last year ποδοσφαιρικά και δεν θα ήθελε να επιστρέψει εκεί για να αγωνιστεί. «Είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε για μένα. Δεν αξίζει πια τον κόπο. Έτσι όπως βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο, η Ευρώπη έχει χάσει πολύ σε ποιότητα. Μόνο η Premier League αξίζει ακόμα», είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.