Με το ζόρι παντρειά γίνεται; Δε γίνεται. Η ένωση του Λιονέλ Μέσι με την Παρί Σεν Ζερμέν ποτέ δεν βασίστηκε στην αγάπη. Ήταν, ας το θέσουμε έτσι, ένας γάμος συμφέροντος που μόνο συγκυρίες και η ανάγκη, έκαναν πράξη.

Ο Αργεντινός ποτέ δεν ήθελε να αφήσει την Μπαρτσελόνα. Αναγκάστηκε, ακόμα τον πονάει η σκέψη του πού ήταν και τι έχασε. Η Παρί πάλι, έκανε το all in για να τον πάρει μόνο και μόνο επειδή οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της δεν μπορούσαν να αφήσουν τέτοια ευκαιρία για «λεζάντα» να πάει χαμένη. Μα να μη δείξουν σε όλο τον κόσμο πως μπορούν τα πάντα;

Ακόμα περισσότερο, όταν σε 18 μήνες από τότε ακολουθούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα εδάφη τους. Και με τον Αργεντινό θα είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βάλουν έναν «δικό» τους να σηκώνει την κούπα. Εν προκειμένω, έπεσαν μέσα…

Άλλο παιχταράδες, άλλο ομαδάρα

Αθλητικά ομιλώντας ωστόσο, το Μέσι-Παρί δεν είχε και πολύ βάση. Μην μας παρεξηγείτε, φωτιά να πέσει να μας κάψει αν αμφισβητήσουμε ψήγμα του μεγαλείου του Αργεντινού.

Αλλά μια ομάδα, κάθε ομάδα, προχωρά μόνο αν διαθέτει κάτι απλό ως λέξη, σύνθετο στην πράξη: Ισορροπία. «Λίο» παρόντος και δεδομένου πως υπήρχαν ήδη εκεί και Νεϊμάρ, Κιλιάν Εμπαπέ χάθηκε η όποια ελπίδα είχε ο όποιος κόουτς να φτιάξει ένα σύνολο που θα λειτουργεί αρμονικά και δεν θα στηρίζεται – μόνο – στο ταλέντο, όσο σπουδαίο κι αν είναι αυτό.

Προφανώς υπήρξαν και καλές στιγμές αυτή τη διετία για τον Μέσι, πώς θα μπορούσε να ‘ναι αλλιώς; Αλλά περισσότερο στη μνήμη μένουν οι αποδοκιμασίες των οπαδών του γαλλικού συλλόγου προς το πρόσωπό του αμέσως μετά τους αποκλεισμούς στο Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάγερν Μονάχου. Και η απορία στο βλέμμα του. Κάτι μεταξύ «γιατί το ανέχομαι τώρα εγώ αυτό;» και «πώς βρέθηκα εδώ και γιατί;».

Λες όχι στον Μέσι; Ο Μέσι λέει όχι σε σένα

Οπότε τώρα που από καιρό έχει καταλάβει πως το μέλλον του μετά το καλοκαίρι δεν θα είναι στο Παρίσι, ο Μέσι κάνει ό,τι γουστάρει για να δείξει στην πράξη πως ουδόλως τον νοιάζει που τα πράγματα έγιναν έτσι και σιγά μην κάτσει να σκάσει, στο κάτω κάτω.

Σε αυτό το πλαίσιο, ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία, λίγες ώρες μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λοριάν, παρά το γεγονός ότι μίλησε και με τον προπονητή Κριστόφ Γκαλτιέ, και με τον τεχνικό σύμβουλο, Λουίς Κάμπος, και αμφότεροι δεν του έδωσαν άδεια για να φύγει επειδή το αρχικώς προγραμματισμένο ρεπό της Δευτέρας (1/5) ακυρώθηκε μετά το άσχημο αποτέλεσμα.

Ο Μέσι όμως είχε υποχρεώσεις στο Ριάντ, ως πρεσβευτής τουρισμού της χώρας, και σε κάθε περίπτωση, δεν έχει συνηθίσει να του λένε όχι για τέτοια πράγματα. Τους έγραψε λοιπόν στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και όπως δείχνουν σαφέστατα οι παρακάτω φώτο, συνδύασε το ταξιδάκι με οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας.

Μέσι:
Μέσι:
Μέσι:

Η τιμωρία του φαίνεσθαι, η τελευταία πράξη, η επόμενη μέρα

Το ότι το γαλλικός σύλλογος αποφάσισε να τον τιμωρήσει και για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προπονείται μόνος του με παράλληλο πάγωμα μισθού, είναι η απαραίτητη επόμενη πράξη στο έργο που κάθε πλευρά ξέρει πώς θα πάει ως το τέλος.

Η τιμωρία είναι η αφορμή που έψαχναν από τη διοίκηση για την επιχειρηματολογία τους. Του στιλ «δεν φταίμε εμείς, αυτός φταίει». Θα έκανε ποτέ τέτοιο πράγμα η Παρί για παίκτη τέτοιου status αν ήθελε να τον κρατήσει; Σοβαροί να ‘μαστε. Δεν χαλάς τις καρδιές σου με τον αγαπημένο σου για ψύλλου πήδημα. Εκτός κι αν έχεις ήδη αποφασίσει να πας παρακάτω.

Θα δούμε άραγε ξανά τον Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν; Καλή λύση δεν υπάρχει πια. Αν ξαναπαίξει, το πιθανότερο είναι να αποδοκιμαστεί. Αν δεν ξαναπαίξει, θα είναι ένα φτηνό τέλος, εντελώς ξένο προς αυτόν που είναι πιθανότατα ο καλύτερος όλων των εποχών. Αλλά κάτι που ξεκίνησε στραβά, μάλλον ήταν και καταδικασμένο να τελειώσει έτσι.

Η Παρί δεν κέρδισε μαζί του αυτό που ήθελε. Ούτε μαζί του, πιο σωστά. Να δούμε τώρα ποιο τρόπο θα σκαρφιστεί για να προσπαθήσει ξανά. Η Μπαρτσελόνα, του λόγου της, δεδομένα θα κάνει τα πάντα για να τον πάρει πίσω. Αλλά θα είναι αυτό αρκετό; Αμφίβολο, τουλάχιστον. Ίσως τελικά ο Λίο επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία πολύ σύντομα και αυτή τη φορά όχι (μόνο) για διακοπές.