«Είναι περίεργο που ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν σκόραρε, αλλά δεν έχει σημασία, μου άρεσαν τα όσα προσέφερε σε άμυνα και επίθεση». Δεν ήταν και πολύ πειστικός ο Λουίς Ενρίκε ενώ έλεγε τα παραπάνω λόγια αμέσως μετά τη νίκη (3-1) της Παρί Σεν Ζερμέν στο γήπεδο της Ρεν, σε πλαίσιο Ligue 1. Μάλλον διπλωματικός ήταν ο τρόπος που εκφράστηκε ο Ισπανός κόουτς, ας μας επιτρέψει να πούμε.

Καθότι, πικρή αλήθεια είναι, ο Κιλιάν Εμπαπέ δείχνει ολοφάνερα πως βρίσκεται έξω από τα νερά του. Σαν να έχει χάσει τα 2 στοιχεία που τον ξεχώριζαν: Την αυτοπεποίθησή του και την αποτελεσματικότητά του. Κάτι που έβγαζε μάτι για παράδειγμα στη συντριβή (4-1) από τη Νιούκαστλ για το Champions League.

Κάτι που δείχνει και το ότι συμπλήρωσε 4 διαδοχικά ματς χωρίς γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα, το χειρότερο του σερί μετά το Σεπτέμβριο του 2021. Το πρόσωπό του είναι μονίμως σφιγμένο, τα τρεξίματά του μειωμένα, δεν φαίνεται να συμμετέχει πραγματικά σε αυτό που συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Κιλιάν Εμπαπέ, να τι σου φταίει

Είναι βάσιμο να συμπεράνει κανείς πως ο Γάλλος άσος πληρώνει κυρίως πως αυτό το καλοκαίρι έκανε ελλιπή προετοιμασία. Τα απόνερα της άρνησης του να ενεργοποιήσει την οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του, το ότι τέθηκε για ένα διάστημα εκτός ομάδας. Είναι επίσης βάσιμο να υποθέσει κανείς πως του βγαίνει μια αλαζονεία, ένας βεντετισμός τώρα που δεν είναι στα χάι του, σαν να έχασε το ομαδικό του πνεύμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι στο 100% και αυτό φαίνεται. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, δεν έχει πια στο πλάι του τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ. Μπορεί, όπως λένε οι κακές οι γλώσσες να μην τρελαινόταν να τους έχει συμπαίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πως δεν (του) λείπουν. Τώρα το βάρος πέφτει όλο πάνω του, οι αντίπαλοι τον μαρκάρουν ακόμη πιο στενά. Και από τη στιγμή που δεν είναι στα καλύτερα του, ζορίζεται να ανταποκριθεί.

Με αυτά και με τούτα πάντως, το πρόβλημα για τον Εμπαπέ μοιάζει κυρίως ψυχολογικό. Την μπάλα δεν την ξέχασε, προφανώς. Ισως το break με την Εθνική Γαλλίας να αποβεί ευεργετικό, να τον κάνει να αλλάξει παραστάσεις και να πάρει ξανά τα πάνω του. Βασικά να γίνει ξανά ο εαυτός του. Σύντομα θα έχουμε την απάντηση που ψάχνουμε. Και εμείς και κυρίως βέβαια, αυτός.