Το Μιλάνο αυτό περίμενε, γι’ αυτό ζούσε. Για τη στιγμή που επέστρεψε σε ρόλο τρόπον τινά πρωτεύουσας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με τα δύο καμάρια του να παλεύουν για μια θέση στον τελικό του Champions League, όπως άλλοτε, το 2005 ήταν η τελευταία φορά μέχρι χθες (10/5). Τελικά η Ίντερ έκανε το μεγάλο άλμα. Με ένα 2-0 που έχτισε χάρη στην εντυπωσιακή εκκίνηση που έκανε στον πρώτο ημιτελικό, φέρνει τη Μίλαν σε πολύ δύσκολη θέση.

Θα κάνουμε λάθος πάντως αν θεωρήσουμε πως όλα έχουν τελειώσει. Οι «ροσονέρι» έχασαν, αλλά δεν ηττήθηκαν ακόμα στο σύνολο. Είναι τέτοια η μορφή αυτού του ντέρμπι, η δυναμική των δύο ομάδων και η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια, ώστε γίνεται αυτονόητο πως τίποτα δεν αποκλείεται.

Τα περήφανα γηρατειά, η φοβερή εκκίνηση

Αυτό δεν σημαίνει και πως οι «νερατζούρι» δεν κέρδισαν ουσία και εντυπώσεις, όντες ένα βήμα από το να παίξουν ξανά στον τελικό της Νο1 διασυλλογικής διοργάνωσης, 13 χρόνια μετά το θρίαμβο τους κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Παίζοντας εξαιρετικά για μεγάλα διαστήματα (ειδικά στο πρώτο μισάωρο άγγιξαν το τέλειο, έχοντας και δοκάρι και κερδισμένο πέναλτι που τους πήρε πίσω το VAR), τιμωρώντας κάθε αδυναμία των απέναντι. Πιο δυνατοί σε σώμα και πνεύμα, πιο πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο. Με τους Έντιν Τζέκο και Χένρικ Μκχιταριάν να δείχνουν το δρόμο, να χρίζονται σκόρερ. Ένας 37χρονος και ένας 34χρονος δηλαδή. Περήφανα γηρατειά on action!

On fire η Ίντερ, αλλά η Μίλαν δεν έχει ακόμα καεί οριστικά

Η Ίντερ φαίνεται πως έχει πάρει τον αέρα της Μίλαν. Τη νίκησε για 3η φορά μέσα στο 2023. Είχαν προηγηθεί το 3-0 για το Σούπερ Καπ Ιταλίας (τον Ιανουάριο) και το 1-0 στη Serie A (το Φεβρουάριο). Αλλά σε μια εβδομάδα, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι θα ρίξει ό,τι έχει από πλευράς δυνάμεων για να ανατρέψει το εις βάρος της σκηνικό και το θετικό γι’ αυτήν είναι πως ακόμα και παίζοντας τόσο άσχημα, τόσο εκτός κλίματος, δεν βίωσε ένα αποτέλεσμα που δεν γυρίζει. Και την επόμενη φορά, εκτός απροόπτου, θα έχει και τον Ραφαέλ Λεάο. Της έλειψε, πόσο της έλειψε, χθες o 23χρονος Πορτογάλος.  

«Η κόλαση είναι άδεια. Όλοι οι διάβολοι είναι εδώ», έλεγε ένα τεράστιο κορεό που εμφάνισαν οι οπαδοί της Μίλαν, πριν από τη σέντρα. Τελικά η ομάδα τους ήταν αυτή που… κάηκε στην πυρά. Na δούμε αν την προσεχή Τρίτη (16/5) μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Στο ίδιο γήπεδο, πάλι. Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ.