Παρά τα όσα κυκλοφορούσαν στον οπαδικό μικρόκοσμο και τα όσα προσπαθούσαν κάποιοι να επιβάλλουν στην κοινή γνώμη, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών κατεδαφίζουν τις όποιες αφηγήσεις κυκλοφορούσαν γύρω από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επεισόδια που σημαδεύτηκαν από τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Τα όσα προκύπτουν από το πόρισμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με το DNA του αδικοχαμένου 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από την Ελευσίνα, «ταρακούνησαν» για τα καλά την πλειοψηφία των ήδη προφυλακισμένων εμπλεκομένων, Κροατών -κυρίως- και Ελλήνων.

Δεν είναι όμως μόνο τα δύο μαχαίρια και ο «πυρσός», τα μοναδικά αντικείμενα που «μίλησαν» προσθέτοντας σημαντικές λεπτομέρειες στην αφήγηση του χρονικού της δολοφονίας του 29χρονου. Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους μηνύματα τα οποία υποδεικνύουν τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία φέρονται να γνωρίζουν ποιος ή ποιοι είναι εκείνοι που μαχαίρωσαν τον Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συνομιλία που «καίει» κόσμο για τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα News247.gr φέρνει στην επιφάνεια κομμάτι της έρευνας της ΔΕΕ, η οποία εντάσσεται πλέον στη δικογραφία της υπόθεσης. Από τις συνομιλίες αυτές προκύπτουν οι ανησυχίες κατηγορούμενων αλλά και του περιβάλλοντός τους, για την εξέλιξη των πραγμάτων. Εκτός από αυτό όμως προκύπτει και μία υπόκωφη διαμαρτυρία για το γεγονός πως ο πραγματικός δράστης δεν μιλά «για να “καθαρίσουν” οι υπόλοιποι».

Συν τοις άλλοις φωτογραφίζονται μία σειρά από άτομα τα οποία φέρονται να γνωρίζουν το τι ακριβώς έγινε το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα όμως «οριοθετείται» τρόπον τινά γεωγραφικά, η εμπλοκή οπαδών από συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής. Ο ρόλος των οποίων φαίνεται πως είναι εξαιρετικά πιθανό να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αναφορικά με την οργάνωση και τον συντονισμό των επεισοδίων.

Ακολουθούν οι διάλογοι όπως δημοσιεύτηκαν στο news247.gr:

Κατηγορούμενος: Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και τον Μ…Αυτοί που πήγανε τώρα, οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ…, ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πάει να πει να πιεστούνε οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να καθαρίσει και τους εκατό.

(…)

Κατηγορούμενος : Ναι κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες. Εεεε όχι δύο Κροάτες τον έναν τον Λ… αυτόν είχαν πιάσει με μαχαίρι, τον…και έναν Κροάτη με μαχαίρι. Ναι. Δεν ξέρω τι να πω ο Μ… μου άφησε να εννοηθεί πάντως ότι ο Θ… και αυτοί ξέρουνε. Τι να σου πω. Ντάξει. Οκ μιλάμε.

Photo credits: Evrokinissi